Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Het gaat goed met het luchtvaartmuseum Aviodrome. "Vorig jaar ontvingen we 150.000 bezoekers en dit jaar komt het aantal uit op 170.000," vertelt Serena van Kammen, general manager van Aviodrome. Zij leidde wethouder economische zaken Janneke Sparreboom rond in het luchtvaartmuseum tijdens een van de bedrijfsbezoeken die de wethouder regelmatig aflegt.

Geplaatst: 24-12-2019

Al meer dan 25 Flevolanders hebben zich aangemeld als vrijwilliger voor de nieuwe eilandengroep Marker Wadden. Als het aan Natuurmonumenten ligt, blijft het hier niet bij en wordt er straks een heuse gemeenschap, een ‘community’ van 150-200 vrijwilligers gevormd.

Geplaatst: 19-11-2019

In het kader van het project 'Amsterdam Bezoeken, Holland Zien' stelt amsterdam&partners in 2020 een bedrag van € 50.000,- beschikbaar. Dit bedrag is bedoeld om de internationale bezoekers aan Amsterdam ook de andere regio’s van de metropool te laten bezoeken. Balans en spreiding van toeristen in ruimte en tijd is momenteel een belangrijk thema voor amsterdam&parterns. 'Amsterdam Bezoeken, Holland Zien' heeft dan ook als doel om internationale bezoekers in Amsterdam een bezoek aan de themagebieden te laten brengen.

Geplaatst: 18-11-2019

Tijdens de tweede editie van de HISWA te Water, begin september in Bataviahaven, organiseerde gemeente Lelystad een expertmeeting. Diverse experts op het gebied van toerisme, retail en vastgoed waren aanwezig om mee te denken over de toeristische ontwikkeling van Lelystad. Dat Lelystad potentie heeft om uit te groeien tot een toeristische bestemming, werd door iedereen onderschreven. Onder leiding van Caroline Nederhof van Imagine Leisure is vooral stilgestaan bij de vraag hoe je dit doet en wat de randvoorwaarden zijn voor succes. De belangrijkste boodschap vanuit de experts aan de gemeente was in ieder geval: Kies, maak duidelijk wat je kiest en houd hieraan vast.

Geplaatst: 1-11-2019

Zaterdag 12 oktober 2019 was het zover; de opening van de Elfendeurtjesroute bij Buitencentrum Oostvaardersplassen, speciaal voor kinderen van 2 tot 5 jaar. De route werd door wethouder Ed Rentenaar geopend in het bijzijn van tientallen enthousiaste kinderen en verzorgers.

Geplaatst: 16-10-2019

Op vrijdag 24 mei is bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer in Lelystad de TOP Lelystad officieel geopend door gedeputeerde Michiel Rijsberman van provincie Flevoland, wethouder Ed Rentenaar van gemeente Lelystad en gebiedsmanager Susan Bonekamp van Staatsbosbeheer. Top Lelystad Oostvaardersplassen is de zevende TOP in Flevoland. De andere TOP’s zijn te vinden in Almere, Dronten, Urk en Biddinghuizen.

Geplaatst: 27-5-2019

De gemeenteraad heeft aan het college gevraagd om een definitieve oplossing te zoeken voor campers in de openbare ruimte. In het UVP Vrijetijdseconomie Lelystad (2016) zijn de mogelijkheden voor camperplaatsen onderzocht. Er is overleg geweest met de exploitanten van de campings, de haven naast het Houtribstrand, het strandpaviljoen daar en de pachter van het café halverwege de dijk Lelystad-Enkhuizen. Deze gesprekken zijn de basis geweest voor de regels die door het college zijn vastgesteld.

Geplaatst: 8-5-2019

Steppin Lelystad opende samen met wethouder Ed Rentenaar op 13 april feestelijk haar deuren bij B&B de Kandelaar in Biddinghuizen. De opening viel samen met de start van de Tulpenroute in Flevoland en de tulpenmarkt. Steppin Lelystad is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de Stimuleringsregeling voor toeristische ondernemers.

Geplaatst: 17-4-2019

Vanaf april komen de tulpenvelden in de buitengebieden van Dronten, Lelystad en Zeewolde weer tot bloei. Om iedereen te laten genieten van de kleurrijke bloemenzee zijn er van 13 april 2019 tot en met 5 mei 2019 verschillende tulpenroutes in de polder uitgezet. Het thema van Tulpenroute Flevoland 2019 is de Gouden Eeuw, een bloeiperiode in de zeventiende eeuw voor de handel, wetenschap en kunsten. De tulp speelde een belangrijke rol in de Gouden Eeuw.

Geplaatst: 5-4-2019

Donderdag 14 maart vond het Netwerkcafé voor toeristische ondernemers plaats bij Club Port Side in Jachthaven Lelystad Haven. Na een kort welkomstwoord gaf wethouder Ed Rentenaar een presentatie over de gebiedsvisie van de kust van Lelystad. De ondernemers luisterden met interesse naar de toekomstige ontwikkelingen en ambities voor de kust van Lelystad. Hierna namen Martijn Dinant van Jachthaven Lelystad Haven en Alexander Rebel van Hotel de Lange Jammer de toehoorders mee in de historie van Het Werkeiland en hun bedrijven, waar zij nu staan en wat hun toekomstplannen zijn. Er kwamen interessante gesprekken op gang over wat deze stad nodig heeft om meer bezoekers aan te trekken.

Geplaatst: 20-3-2019

Het college kan ieder jaar collectieve festiviteiten aanwijzen. Dagen of dagdelen die hiervoor in aanmerking komen zijn algemeen erkende feestdagen, zowel landelijk als lokaal. Op deze dagen is het voor horeca-inrichtingen toegestaan meer geluid te produceren dan op andere dagen is toegestaan. Ook kunnen op de aangewezen dagen afwijkende openingstijden gelden voor horeca-inrichtingen.

Geplaatst: 6-2-2019