Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Horeca en Toerisme

Laatst gewijzigd: 29-11-2016

Op het gebied toerisme en recreatie heeft Lelystad veel te bieden; een mooie natuur, uitdagende attracties, interessante musea en gevarieerde winkels.

De stad ontwikkelt zich tot een toeristische trekpleister, die dagjesmensen en toeristen een interessant programma voor een meerdaags verblijf kan bieden. Zie voor meer informatie de website van VVV Lelystad.

Vestigen in Lelystad

In Lelystad bevinden zich op diverse locaties horecagelegenheden en toeristisch-recreatieve voorzieningen. Er is nog ruimte voor nieuwe initiatieven. De gemeente werkt met name aan uitbreiding van de overnachtingsmogelijkheden.

Uitgangspunt nieuwe vestigingen

Uitgangspunt voor nieuwe vestigingen is dat het iets toevoegt aan het bestaande aanbod. Bijvoorbeeld unieke en vernieuwende voorzieningen en gelegenheden. Er zijn voor horeca zowel in het Lelystadshart als aan de kust bij Bataviahaven nog vestigingsmogelijkheden. Het stadshart biedt ruimte op het gebied van daghoreca. Bataviahaven heeft diverse mogelijkheden voor cafés en restaurants in de plint van de nieuwe boulevard.

Contact

Neem voor informatie over vestigingsmogelijkheden contact op met het informatieplein Wonen & Ondernemen, telnr. 0320 - 278 555 of via e-mail ondernemersplein@lelystad.nl.