Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

De werkgelegenheid in Lelystad groeit nu voor het tweede jaar op rij met ruim 1.000 banen. Per 1 april 2019 telde Lelystad 37.265 banen. Dit blijkt uit het jaarlijkse werkgelegenheidsonderzoek van de Provincie Flevoland. Verwacht wordt dat deze positieve ontwikkeling de komende jaren aanhoudt.

Geplaatst: 6-11-2019

De gemeente Lelystad organiseert, samen met MKB Nederland en Bedrijfskring Lelystad een themadag 'Ondernemers voor ondernemers'. Dat gebeurt op vrijdag 15 november 2019, de 'Dag van de Ondernemer'. Deze dag is door MKB Nederland in het leven geroepen om alle ondernemers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen.

Geplaatst: 5-11-2019

Wethouder Janneke Sparreboom opende 30 oktober 2019 het transferpunt Link Lelystad dat onderwijs en bedrijfsleven in Lelystad met elkaar verbindt.

Geplaatst: 4-11-2019

Wethouder Janneke Sparreboom opende op de vroege ochtend van 30 oktober 2019 het Floriade ondernemersontbijt in het stadhuis van Lelystad. Ruim 70 ondernemers waren aanwezig. Een deel hiervan ging na afloop per bus richting het Floriade-terrein waar ze een interessante rondleiding kregen.

Geplaatst: 31-10-2019

De Cornelis Lely sloep is zaterdag 19 oktober officieel in gebruik genomen in de haven van het Werkeiland Lelystad door wethouder Ed Rentenaar. Aan boord van ms Waddenzee kreeg de wethouder de eerste boarding pass van de 'Sloep Experience Cornelis Lely' overhandigd door eigenaar Georg Fromm.

Geplaatst: 24-10-2019

Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal de kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Vanaf 25 november 2019 zal Google met de Digitale Werkplaats daarom een week lang Lelystad aandoen om workshops aan ondernemers en studenten te geven.

Geplaatst: 16-10-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, heeft een bezoek gebracht aan het in de mediatoren aan de Oostvaardersdijk gevestigde datacenter van HostSlim. Het bezoek past in de reeks werkbezoeken van de wethouder aan Lelystadse ondernemingen.

Geplaatst: 16-10-2019

Het college van Lelystad heeft besloten voor het gehele gebied tussen Larserweg en Anthony Fokkerweg voortaan één naam te hanteren: Lelystad Airport Businesspark. De naam van bedrijventerrein Larserpoort vervalt hiermee. Larserpoort maakt nu al deel uit van het door de ontwikkelingsmaatschappij NV OMALA beheerde en geëxploiteerde bedrijventerrein tussen A6 en luchthaven.

Geplaatst: 2-10-2019

Het Ondernemersplein Almere organiseert op zaterdag 23 november 2019 een Ondernemersdag. Dit is een kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business ondernemers in Flevoland. Ook Lelystadse (beginnende) ondernemers zijn van welkom.

Geplaatst: 1-10-2019

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is het onderwerp op een ontbijtbijeenkomst die gemeente Lelystad en Bedrijfskring Lelystad (BKL) organiseren voor lokale ondernemers. Woensdagochtend 30 oktober zijn Lelystadse ondernemers welkom in het Stadhuis. Het aangename van een ontbijt wordt verenigd met het nut van een presentatie over de kansen en mogelijkheden om als ondernemer betrokken te zijn bij de Floriade. Ondernemers die erbij willen zijn kunnen zich opgeven via een aanmeldformulier op de website van BKL.

Geplaatst: 25-9-2019

Profiteert u als ondernemer al van de bekendheid van de Lelypas? Ruim 80% van de Lelystedelingen kennen het al. Dit blijkt uit onderzoek onder 1082 respondenten van het LelyStadsPanel. De Lelypas is een unieke combinatie van een cadeau- en loyaltykaart die bij meer dan 55 ondernemers verspreid door Lelystad gebruikt kan worden.

Geplaatst: 18-9-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, brengt regelmatig werkbezoeken aan Lelystadse bedrijven. Van elk bezoek wordt verslag gedaan in de FlevoPost onder de noemer ‘Made in Lelystad’. Zo maakt niet alleen de wethouder, maar ook de inwoner van Lelystad en lezer van het huis-aan-huisblad kennis met bedrijven die Lelystad als vestigingsplaats en uitvalsbasis voor hun bedrijfsactiviteiten hebben gekozen. Alle bedrijfsbezoeken samen geven een goed beeld van het rijk geschakeerde en ondernemende bedrijfsleven in Lelystad. De serie loopt al vanaf 2016.

Geplaatst: 18-9-2019