Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Op initiatief van Bedrijfskring Lelystad (BKL) organiseert Rijkswaterstaat woensdag 23 januari 2019 een informatiebijeenkomst over de verbetering van de infrastructuur van en naar Lelystad. Dit heeft alles te maken met een reeks van ontwikkelingen die op elkaar ingrijpen: de uitbreiding van Lelystad Airport, de groeiende belangstelling voor vestigingen op Lelystad Airport Businesspark (met o.a. Inditex) en de autonome groei van het verkeer op de doorgaande wegen in Flevoland, met name de A6.

Geplaatst: 15-1-2019

Irene Medema heeft tijdens het jaarlijkse BKL Gala een Stadscompliment ontvangen uit handen van burgemeester Ina Adema. Het Stadscompliment is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan personen en organisaties als blijk van waardering voor hun inzet voor de Lelystadse gemeenschap.

Geplaatst: 14-1-2019

Op donderdag 15 november vond, als onderdeel van de Week van de Ondernemer, de Startersmarkt plaats. De Startersmarkt is de jaarlijkse kennis- en informatiemarkt voor ondernemers georganiseerd door het Ondernemersplein Lelystad.

Geplaatst: 20-11-2018

Op donderdag 15 November 2018 hebben Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA), gebiedsontwikkelaar van Lelystad Airport Businesspark (LAB), en Somerset Capital Partners de koopovereenkomst getekend van 10,2 ha grond voor de ontwikkeling van een ultramodern distributiecentrum (DC) van in totaal 65.000m2. Deze ontwikkeling, vanwege de omvang van meer dan 40.000 m2 ook wel een XXL -ontwikkeling genoemd, vindt gefaseerd plaats. Oplevering van de eerste fase is naar verwachting 4e kwartaal 2019. Daarnaast tekenen Somerset Capital Partners en de gemeente Lelystad voor de ontwikkeling van 2 datacenters op ruim 10 ha grond op Bedrijventerrein Flevokust Haven.

Geplaatst: 16-11-2018

Het Ondernemersplein organiseert ook dit jaar een Week van de Ondernemer van 12 tot en met 16 november 2018. Het Ondernemersplein is onderdeel van het Informatieplein Wonen & Ondernemen van de gemeente Lelystad.

Geplaatst: 7-11-2018

Lelystad Airport Businesspark (LAB), de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad hebben gisteren het startsein gegeven voor een uniek project: het eerste E-bike & E-auto deelsysteem van Lelystad. Met het project willen de drie partijen duurzame mobiliteit stimuleren - zowel binnen Lelystad als van en naar de stad - en de luchtkwaliteit verbeteren.

Geplaatst: 30-10-2018

Provincie Flevoland wil graag dat bezoekers de regio Flevoland nog meer kunnen beleven tijdens een dagje uit of vakantie. Zij moedigt ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector daarom met een provinciale subsidie aan, om met elkaar en/of andere partijen te komen tot aantrekkelijke nieuwe producten. Het ontwikkelen van vrijetijdsproducten die goed aansluiten bij het verhaal van Flevoland én inzetten op beleving zorgen ervoor dat bezoekers het unieke en onderscheidende karakter van Flevoland ook daadwerkelijk kunnen ervaren.

Geplaatst: 19-10-2018

Vrijdag 28 september 2018 is het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland geopend. Daarnaast werd ook de voucherregeling voor ondernemers gelanceerd. Flevolandse ondernemers willen groeien. Financiering is daarvoor een belangrijke voorwaarde, waarop ondernemers soms vastlopen. Met het nieuwe fonds springt provincie Flevoland in dat gat en lost het een probleem op.

Geplaatst: 28-9-2018

Flevokust Haven is donderdag 20 september 2018 officieel geopend. Te midden van veel belangstellenden hieven de Lelystadse wethouder Janneke Sparreboom en gedeputeerde Jan Nico Appelman van de Provincie Flevoland het glas op de multimodale overslaghaven. Flevokust Haven is de nieuwe buitendijkse multimodale overslaghaven in het noorden van Lelystad aan het IJsselmeer, met een containerterminal, een overslagkade en een groot havengebonden industrieterrein.

Geplaatst: 20-9-2018

Het college stelt aan de raad voor om de grondexploitatie voor de eerste fase van het industrieterrein Flevokust Haven uit te breiden naar 43 hectare. In het bestemmingsplan van 2016 is indertijd opgenomen het terrein van 43 ha gefaseerd te ontwikkelen. Vanwege aantrekkende economie en belangstelling van bedrijven vraagt het college nu aan de raad om in te stemmen met de grondexploitatie van de gehele 43 hectare.

Geplaatst: 5-9-2018

De Flevolandse economie krijgt een stimulans van 13,3 miljoen euro. Dat geld komt beschikbaar in een nieuw fonds voor het Flevolandse midden- en kleinbedrijf, het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds). Het fonds heeft tot doel innovatie te bevorderen. De miljoenen zijn beschikbaar gesteld door de provincie Flevoland, de Rijksoverheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.

Geplaatst: 5-9-2018

Op vrijdag 7 september is het de Nationale Grondstoffendag. Op deze dag wordt landelijk aandacht gevraagd voor hergebruik en het opwaarderen van de reststromen. Gemeente Lelystad is aangehaakt bij het Platform Circulair Flevoland en vindt het van belang dat ondernemers ook hun steentje bijdragen aan de circulaire economie.

Geplaatst: 24-8-2018