Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Lelystad Airport Businesspark verwelkomt binnenkort een vestiging van Control Towers International (CTI). Op een kavel van 1,3 hectare aan de Archimedeslaan op Lelystad Airport Businesspark gaat CTI een logistieke hub bouwen. Algemeen directeur van CTI, Tal Haimovich, wethouder economische zaken Janneke Sparreboom en de directeur van OMALA, Rob Verhoeff, tekenden donderdag 4 juli 2019 de koopovereenkomst.

Geplaatst: 5-7-2019

Sinds 1 juli 2019 houdt organisatie amsterdam&partners het onderzoek ‘Kerncijfers Bezoekers’. Hiermee ontstaat een beter beeld van de bezoekersprofielen van de Metropoolregio Amsterdam komen. Een goed en compleet beeld van de bezoekers van de Metropoolregio Amsterdam is nodig om ze beter te gidsen door het unieke aanbod van de stad én de regio. Op basis van de onderzochte data krijgen leisureondernemers beter inzicht in hun publiek. Lelystadse ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector kunnen zich ook aanmelden voor deelname aan dit onderzoek. Deelname is gratis en geldt voor een periode van 3 jaar, zodat voldoende informatie wordt opgebouwd om jaarlijks te kunnen vergelijken.

Geplaatst: 1-7-2019

Het gebied rond Lelystad Airport heeft de potentie om duurzame energiebronnen lokaal te gebruiken. Daarom ondertekenden Lelystad Airport (LA), Lelystad Airport Businesspark (LAB), stichting De Lelystadse Boer (LB), netbeheerder Liander, gemeente Lelystad en provincie Flevoland op 24 juni 2019 de Intentieovereenkomst Duurzame Energie. De ambitie is om in het gebied zoveel duurzame energie op te wekken dat de regio energieneutraal of zelfs energiepositief wordt.

Geplaatst: 25-6-2019

Tijdens een bijeenkomst bij Kringloopwinkel De Groene Sluis op woensdag 19 juni 2019 zijn15 werkgevers benoemd tot Partner van Werkbedrijf Lelystad (WBL). Wethouder John van den Heuvel overhandigde samen met de directeur van WBL, Onno Vermooten, het bijbehorende certificaat met muurschild.

Geplaatst: 21-6-2019

De economie van de Metropoolregio Amsterdam groeit in 2019 naar verwachting met 2,8 procent. In 2020 zal dat 2,3 procent zijn. Almere-Lelystad maakt als deelregio deel uit van de metropoolregio en draagt in belangrijke mate bij aan de voorziene economische groei.

Geplaatst: 17-6-2019

Op donderdag 13 juni is Kloosterboers nieuwste, volledig geautomatiseerde, multi-user hoogbouwvrieshuis officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door door Erwin Pardon (Regional President, Continental Europa MENA & Lutosa), Janneke Sparreboom (Wethouder Gemeente Lelystad) en Alex Kloosterboer (CEO Kloosterboer).

Geplaatst: 14-6-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, heeft een bezoek gebracht aan het 'Walhalla voor kook- en kerstliefhebbers': het bedrijf HIT Trading op bedrijventerrein Larserpoort, onderdeel van Lelystad Airport Businesspark. Het bezoek past in de reeks werkbezoeken van de wethouder aan Lelystadse ondernemingen.

Geplaatst: 13-6-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, heeft een bezoek gebracht aan het bedrijf robatherm Nederland. Het op industrieterrein Oostervaart gevestigde bedrijf levert luchtbehandelingssystemen in binnen- en buitenland. Het bezoek past in de reeks werkbezoeken van de wethouder aan Lelystadse ondernemingen.

Geplaatst: 30-5-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, heeft een bezoek gebracht aan het pas gereedgekomen volautomatische vrieshuis Kloosterboer op industrieterrein Oostervaart-oost. De officiële opening staat gepland voor 13 juni 2019. Het bezoek past in de reeks werkbezoeken van de wethouder aan Lelystadse ondernemingen.

Geplaatst: 1-5-2019

De gemeente Lelystad is gastgemeente van het Flevopenningengala 2020. Stichting Flevopenningen en gemeente Lelystad zijn dat met elkaar overeengekomen. Stichting Flevopenningen is sinds 2004 verantwoordelijk voor de toekenning van ondernemersprijzen aan ondernemingen die succesvol, innoverend en duurzaam zijn en economische betekenis hebben voor Flevoland. De uitreiking van deze prijzen gebeurt elk jaar tijdens een feestelijk Flevopenningengala in een van de Flevolandse gemeenten.

Geplaatst: 18-4-2019

Steppin Lelystad opende samen met wethouder Ed Rentenaar op 13 april feestelijk haar deuren bij B&B de Kandelaar in Biddinghuizen. De opening viel samen met de start van de Tulpenroute in Flevoland en de tulpenmarkt. Steppin Lelystad is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de Stimuleringsregeling voor toeristische ondernemers.

Geplaatst: 17-4-2019

Lelystadse ondernemers hadden tijdens het jaarlijkse ondernemersontbijt op dinsdag 9 april dé gelegenheid om in gesprek te gaan met de gemeente en te netwerken. Dit jaar was het onderwerp de positie van Lelystad binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de kansen die dit biedt voor het Lelystadse bedrijfsleven. Vervolgens werd dieper ingegaan op het thema duurzaamheid en circulariteit.

Geplaatst: 10-4-2019