Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

De gemeente Lelystad nodigt de Lelystadse ondernemers van harte uit voor het Ondernemersontbijt 2019. Het ondernemersontbijt vindt plaats op 9 april van 7.30 tot 10.00 uur in het Stadhuis. Het Ondernemersontbijt is dé gelegenheid om in gesprek te gaan met de gemeente en om uw netwerk verder te versterken. In vervolg op vorig jaar is dit jaar het onderwerp‘Duurzaamheid en Circulariteit in relatie tot de economische ontwikkelingen in Lelystad’. Vanuit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) zijn er op deze aspecten ambitieuze doelstellingen gedefinieerd. Zo wil de MRA in 2030 tot één van de meest circulaire grootstedelijke regio’s in Europa behoren. Doelstellingen die Lelystad, als één van de opdrachtgevers, niet alleen kan realiseren maar waarbij we de (lokale) markt nodig hebben. Welke kansen en mogelijkheden liggen hier voor ondernemers in Lelystad?

Geplaatst: 19-3-2019

Op 14 maart was de “Dag van de 1000 voorbeelden”, een jaarlijks evenement waarin de voortgang van de landelijke Banenafspraak in beeld wordt gebracht. Het wordt georganiseerd in tal van plaatsen in Nederland, maar in Lelystad werd het wel heel groot aangepakt: met een Banenevenement en een Werkgeversconferentie op Lelystad Airport.

Geplaatst: 19-3-2019

Donderdag 14 maart heeft wethouder Ed Rentenaar het eerste toeristische bruin-witte bord overhandigd aan eigenaar Tom Bremer van Tom’s Creek. “Tom Bremer is vanaf het begin zeer betrokken geweest bij de toeristische bebording en het was niet meer dan logisch dat hij het eerste exemplaar overhandigd kreeg. Met de overhandiging is meteen het startsein gegeven voor de ‘opening’ van het loket waar toeristische borden met verwijzing naar een object aangevraagd kunnen worden. Zo kunnen onze bezoekers de toeristische bedrijven nog beter vinden”, aldus wethouder Ed Rentenaar.

Geplaatst: 19-3-2019

Het college kan ieder jaar collectieve festiviteiten aanwijzen. Dagen of dagdelen die hiervoor in aanmerking komen zijn algemeen erkende feestdagen, zowel landelijk als lokaal. Op deze dagen is het voor horeca-inrichtingen toegestaan meer geluid te produceren dan op andere dagen is toegestaan. Ook kunnen op de aangewezen dagen afwijkende openingstijden gelden voor horeca-inrichtingen.

Geplaatst: 6-2-2019

Op initiatief van Bedrijfskring Lelystad (BKL) organiseert Rijkswaterstaat woensdag 23 januari 2019 een informatiebijeenkomst over de verbetering van de infrastructuur van en naar Lelystad. Dit heeft alles te maken met een reeks van ontwikkelingen die op elkaar ingrijpen: de uitbreiding van Lelystad Airport, de groeiende belangstelling voor vestigingen op Lelystad Airport Businesspark (met o.a. Inditex) en de autonome groei van het verkeer op de doorgaande wegen in Flevoland, met name de A6.

Geplaatst: 15-1-2019

Irene Medema heeft tijdens het jaarlijkse BKL Gala een Stadscompliment ontvangen uit handen van burgemeester Ina Adema. Het Stadscompliment is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan personen en organisaties als blijk van waardering voor hun inzet voor de Lelystadse gemeenschap.

Geplaatst: 14-1-2019

Op donderdag 15 november vond, als onderdeel van de Week van de Ondernemer, de Startersmarkt plaats. De Startersmarkt is de jaarlijkse kennis- en informatiemarkt voor ondernemers georganiseerd door het Ondernemersplein Lelystad.

Geplaatst: 20-11-2018

Op donderdag 15 November 2018 hebben Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA), gebiedsontwikkelaar van Lelystad Airport Businesspark (LAB), en Somerset Capital Partners de koopovereenkomst getekend van 10,2 ha grond voor de ontwikkeling van een ultramodern distributiecentrum (DC) van in totaal 65.000m2. Deze ontwikkeling, vanwege de omvang van meer dan 40.000 m2 ook wel een XXL -ontwikkeling genoemd, vindt gefaseerd plaats. Oplevering van de eerste fase is naar verwachting 4e kwartaal 2019. Daarnaast tekenen Somerset Capital Partners en de gemeente Lelystad voor de ontwikkeling van 2 datacenters op ruim 10 ha grond op Bedrijventerrein Flevokust Haven.

Geplaatst: 16-11-2018

Lelystad Airport Businesspark (LAB), de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad hebben gisteren het startsein gegeven voor een uniek project: het eerste E-bike & E-auto deelsysteem van Lelystad. Met het project willen de drie partijen duurzame mobiliteit stimuleren - zowel binnen Lelystad als van en naar de stad - en de luchtkwaliteit verbeteren.

Geplaatst: 30-10-2018

Provincie Flevoland wil graag dat bezoekers de regio Flevoland nog meer kunnen beleven tijdens een dagje uit of vakantie. Zij moedigt ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector daarom met een provinciale subsidie aan, om met elkaar en/of andere partijen te komen tot aantrekkelijke nieuwe producten. Het ontwikkelen van vrijetijdsproducten die goed aansluiten bij het verhaal van Flevoland én inzetten op beleving zorgen ervoor dat bezoekers het unieke en onderscheidende karakter van Flevoland ook daadwerkelijk kunnen ervaren.

Geplaatst: 19-10-2018

Vrijdag 28 september 2018 is het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland geopend. Daarnaast werd ook de voucherregeling voor ondernemers gelanceerd. Flevolandse ondernemers willen groeien. Financiering is daarvoor een belangrijke voorwaarde, waarop ondernemers soms vastlopen. Met het nieuwe fonds springt provincie Flevoland in dat gat en lost het een probleem op.

Geplaatst: 28-9-2018

Flevokust Haven is donderdag 20 september 2018 officieel geopend. Te midden van veel belangstellenden hieven de Lelystadse wethouder Janneke Sparreboom en gedeputeerde Jan Nico Appelman van de Provincie Flevoland het glas op de multimodale overslaghaven. Flevokust Haven is de nieuwe buitendijkse multimodale overslaghaven in het noorden van Lelystad aan het IJsselmeer, met een containerterminal, een overslagkade en een groot havengebonden industrieterrein.

Geplaatst: 20-9-2018