Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Het hoofdkantoor van Betsema Groep (Bouw en Ontwikkeling) komt in Lelystad. Directeur Jaap Betsema en wethouder economische zaken Janneke Sparreboom gaven vrijdag 24 januari 2020 het officiële startsein voor de bouw van kantoor en werkplaatsen op 8.000 m2 grond op bedrijventerrein Oostervaart-oost. Hoofdvestiging van de Betsema Groep is nu het Friese Balk.

Geplaatst: 24-1-2020

Het afscheid van Rob Verhoeff als directeur van Lelystad Airport Businesspark leverde ‘De Lelystadse Uitdaging’ een donatie van 1.500 euro op. Wethouder Janneke Sparreboom (gemeente Lelystad), gedeputeerde Jan-Nico Appelman (provincie Flevoland) en wethouder Maaike Veeningen (gemeente Almere) overhandigden hem namens de gezamenlijke aandeelhouders van het Businesspark de symbolische cheque.

Geplaatst: 17-1-2020

Het weer werkte niet echt mee, maar de kerstsfeer was er dinsdag 24 december 2019 niet minder om. Veel mensen, vaak met kinderen, kwamen af op de spontane kerstactie van online marketingbureau iClicks, gevestigd aan het Stationsplein. Wethouder economische zaken Janneke Sparreboom hielp een handje mee: warme chocolademelk met slagroom schenken, cadeautjes uitdelen aan kinderen tot 12 jaar en foto’s maken van de bezoekers met de kerstman.

Geplaatst: 24-12-2019

Het gaat goed met het luchtvaartmuseum Aviodrome. "Vorig jaar ontvingen we 150.000 bezoekers en dit jaar komt het aantal uit op 170.000," vertelt Serena van Kammen, general manager van Aviodrome. Zij leidde wethouder economische zaken Janneke Sparreboom rond in het luchtvaartmuseum tijdens een van de bedrijfsbezoeken die de wethouder regelmatig aflegt.

Geplaatst: 24-12-2019

Amex Logistics is gespecialiseerd in transport van voedingsmiddelen en medicijnen in binnen- en buitenland en heeft zich vanwege de groeikansen recent gevestigd in Lelystad. Genoeg reden voor wethouder economische zaken Janneke Sparreboom een bezoek te brengen en het bedrijf te vragen naar haar ervaringen en toekomstvisie op stad en bedrijf. "Onze kracht? We zijn heel flexibel," zegt directeur en oprichter Jaap Wisse.

Geplaatst: 17-12-2019

Wethouder John van den Heuvel heeft namens het college van Lelystad de felicitaties overgebracht aan algemeen directeur Jan Hannink en HR-manager Marike van den Ham van Vlint Holding voor de nominatie van de Flevolandse Participatiepenning 2019. De Participatiepenning wordt voor de vierde keer op 21 februari 2020 uitgereikt tijdens het Ondernemersgala van de stichting Flevopenningen op Lelystad Airport. Ook dit jaar worden er zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven genomineerd voor de Participatiepenning. Vlint is een van de zes genomineerde bedrijven uit Flevoland en het enige genomineerde bedrijf uit Lelystad.

Geplaatst: 29-11-2019

Het Aeres VMBO Lelystad kreeg vanmorgen hoog bezoek. De wethouder van Onderwijs in Lelystad, Elly van Wageningen, kwam langs om sollicitatiegesprekken te oefenen met leerlingen uit klas 4.

Geplaatst: 18-11-2019

In het kader van het project 'Amsterdam Bezoeken, Holland Zien' stelt amsterdam&partners in 2020 een bedrag van € 50.000,- beschikbaar. Dit bedrag is bedoeld om de internationale bezoekers aan Amsterdam ook de andere regio’s van de metropool te laten bezoeken. Balans en spreiding van toeristen in ruimte en tijd is momenteel een belangrijk thema voor amsterdam&parterns. 'Amsterdam Bezoeken, Holland Zien' heeft dan ook als doel om internationale bezoekers in Amsterdam een bezoek aan de themagebieden te laten brengen.

Geplaatst: 18-11-2019

De werkgelegenheid in Lelystad groeit nu voor het tweede jaar op rij met ruim 1.000 banen. Per 1 april 2019 telde Lelystad 37.265 banen. Dit blijkt uit het jaarlijkse werkgelegenheidsonderzoek van de Provincie Flevoland. Verwacht wordt dat deze positieve ontwikkeling de komende jaren aanhoudt.

Geplaatst: 6-11-2019

Wethouder Janneke Sparreboom opende 30 oktober 2019 het transferpunt Link Lelystad dat onderwijs en bedrijfsleven in Lelystad met elkaar verbindt.

Geplaatst: 4-11-2019

Wethouder Janneke Sparreboom opende op de vroege ochtend van 30 oktober 2019 het Floriade ondernemersontbijt in het stadhuis van Lelystad. Ruim 70 ondernemers waren aanwezig. Een deel hiervan ging na afloop per bus richting het Floriade-terrein waar ze een interessante rondleiding kregen.

Geplaatst: 31-10-2019

De Cornelis Lely sloep is zaterdag 19 oktober 2019 officieel in gebruik genomen in de haven van het Werkeiland Lelystad door wethouder Ed Rentenaar. Aan boord van ms Waddenzee kreeg de wethouder de eerste boarding pass van de 'Sloep Experience Cornelis Lely' overhandigd door eigenaar Georg Fromm.

Geplaatst: 24-10-2019