Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Met behulp van het loket Mensen Maken de Buurt zijn afgelopen jaar weer meer initiatieven en ideeën van inwoners waargemaakt. In 2019 hebben 218 ideeën en initiatieven bijgedragen aan een fijne buurt, het verbeteren van de openbare ruimte en de leefbaarheid in de wijk. De initiatieven zijn in de vorm van advies, hulp en financiële middelen, ondersteund in samenwerking met de opbouwwerkers van Welzijn Lelystad. ‘Ik vind de betrokkenheid van onze inwoners bij de stad heel belangrijk. Elkaar leren kennen en samen mooie ideeën realiseren. Dat is wat Mensen Maken de Buurt meerwaarde geeft’, aldus wethouder Nelly den Os.

Geplaatst: 26-2-2020

Op dinsdagmiddag 3 maart 2020 gaat de 13-jarige James uit Haarlem zwerfvuil rapen in het Stadshart van Lelystad. James doet dit vanuit zijn actie ‘James ruimt op’. Met deze actie ruimt James iedere maand zwerfvuil op in een provinciehoofdstad. James start op 3 maart om 12.00 uur bij NS-station Lelystad Centrum, aan de kant van de rechtbank. James hoopt dat veel Lelystedelingen hem komen helpen.

Geplaatst: 25-2-2020

Samen visjes vangen met wethouder Peter Schot tijdens de aftrap van de twaalfde editie van het Peuter Kleuter Festijn in de Kubus. Voor een heleboel peuters en kleuters kon het weekend niet beter beginnen.

Geplaatst: 24-2-2020

De bouw van de 8 halfvrijstaande en 2 vrijstaande woningen aan de Parnassialaan in Warande verloopt voorspoedig. Wellicht heeft u het al gezien; er wordt hard gewerkt aan de woningen van ReadyforLiving.

Geplaatst: 24-2-2020

Door onder andere de hevige regenbuien van de laatste tijd, hebben we helaas op verschillende plekken in de stad te maken met wateroverlast. Ook in het Olmenpark is geconstateerd dat het water niet goed weg kan. Er worden daarom op dit moment maatregelen getroffen om de wateroverlast te beperken en de bomen te kunnen redden.

Geplaatst: 24-2-2020

Bewonersvereniging WIJ Warande organiseert op dinsdag 17 maart in Kindcentrum Warande een bewonersbijeenkomst. Deze bijeenkomst is er om (nieuwe) inwoners van Warande wegwijs te maken in de wijk en kennis te laten maken met het werk van de bewonersvereniging. De bijeenkomst start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. U bent van harte welkom.

Geplaatst: 24-2-2020

Het college van Lelystad heeft de minister een aanbod gedaan om met versnelling van woningbouw in Warande een bijdrage te leveren aan het woningtekort in Nederland. Warande is een van de gebieden die door de minister als potentiële versnellingslocatie is genoemd in haar brief aan de Tweede Kamer. Het college nodigt de minister uit om daarover in overleg te gaan.

Geplaatst: 24-2-2020

Begin februari is het project Hof van Parnassia in Warande in de verkoop gegaan. Het gaat om 10 twee-onder-één-kapwoningen en 3 vrijstaande villa’s aan de Parnassialaan. Sindsdien hebben iets meer dan 100 belangstellenden zich bij de makelaar gemeld voor de twee-onder-één-kapwoningen.

Geplaatst: 24-2-2020

Op donderdag 13 februari was de start verkoopbijeenkomst van het nieuwbouwproject DOK320 in Warande. Bij De Boer Makelaardij zijn veel enthousiaste potentiële kopers uitgebreid geïnformeerd over de verschillende woningen die zich in het plan bevinden.

Geplaatst: 24-2-2020

In Warande in Lelystad zijn verschillende kavels beschikbaar waarop een 2 onder 1 kapwoning gebouwd kan worden. Net als bij een vrije kavel kunt u uw eigen woning naar wens samenstellen en laten bouwen, maar dan samen met een andere koper.

Geplaatst: 24-2-2020

Ook in Lelystad kan carnaval losbarsten. Op zaterdag 22 februari om 11.11 uur precies heeft burgemeester Ina Adema de sleutel van de stad overhandigd aan prins Joon XXI, die daarmee voor een aantal dagen ‘baas’ van de stad wordt.

Geplaatst: 22-2-2020

Suplacon BV uit Emmeloord heeft de Flevopenning Toponderneming 2020 gewonnen. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland reikte samen met MKB Nederland voorzitter Jacco Vonhof op vrijdag 21 februari de begeerde Flevolandse onderscheiding uit. Dat gebeurde tijdens een zeer druk bezocht ondernemersgala van de stichting Flevopenning in de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport.

Geplaatst: 22-2-2020