Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Mensen Maken de Buurt

Laatst gewijzigd: 26-3-2019

Wilt u aan de slag met uw leuke, slimme of bijzondere idee voor uw straat of buurt? En heeft uw idee te maken met de leefbaarheid en sfeer in uw wijk? Dan denken wij graag met u mee! Of uw idee nu betrekking heeft op de openbare ruimte of met het verbeteren van de onderlinge sfeer: alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar u zelf een bijdrage aan levert, daar helpen wij graag verder mee!

Filmpje voor inspiratie

Inspiratie nodig voor uw eigen idee? Bekijk het promotiefilmpje van Mensen Maken de Buurt.

Samen aan de slag!

In Mensen Maken de Buurt werken we samen met partners en organisaties in de wijk. Zo kunnen we op verschillende vlakken meedenken over hoe u zelf, samen met mensen uit de buurt, uw idee kunt realiseren. Het kan zijn dat wij u in contact brengen met de juiste personen of instanties, óf u voorzien van tips en trucs zodat uw idee echt tot bloei komt, of met een financiële ondersteuning.

Jongeren Maken de Stad

Om de realisatie van initiatieven van jongeren een impuls te geven, is er door de gemeenteraad een speciaal budget voor jongeren beschikbaar gesteld. Met deze eenmalige bijdrage kan de realisatie van een idee een zetje krijgen. Zie voor meer info: Jongeren Maken de Stad.

Onze ideeënmakelaar

Renée van Ballegooij is de ideeënmakelaar van de gemeente Lelystad. Zij kent de wirwar van regels en denkt graag met u mee. Ook kan Renée u in contact brengen met andere mensen en organisaties. U kunt contact opnemen met Renée van Ballegooij via onderstaande gegevens.

Onze bewonersconsulenten

Masja Schuurman, Carmen Abels en Hasan Arslan zijn onze bewonersconsulenten. Iedere bewonersconsulent is aanspreekpunt voor een bepaald deel van de stad. Zo heeft Masja Noordwestelijke deel van de stad en heeft Carmen het Zuid Westelijk deel en het centrum. Hasan tenslotte heeft de oostelijke deel van de stad. Op dit overzichtskaartje is exacte verdeling weergegeven.

Uw idee aanmelden

Voor uw idee hoeft u geen uitgewerkt plan te hebben. Ieder idee, hoe eenvoudig misschien ook, is welkom. De uitgangspunten zijn eenvoudig: van de buurt, voor de buurt, door de buurt! Dus… heeft u een idee dat bijdraagt aan een betere woon- en leefomgeving en wilt u zelf, samen met uw buurtbewoners, de handen uit de mouwen steken: laat het ons weten! Dan kijken wij samen met u hoe u het beste uw idee kunt realiseren en samen aan de slag kunt gaan.

  • Mail uw idee naar: mensenmakendebuurt@lelystad.nl 
  • Bel naar telefoonnummer 14 0320 en vraag naar de ideeënmakelaar of bewonersconsulent.
  • Neem contact op met de opbouwwerker in uw wijk om uw idee eens te bespreken. De opbouwwerker kunt u bereiken via het Sociale Wijkteam in uw wijk.

Voorwaarden

De voorwaarden om een idee in te dienen zijn simpel: van de buurt, voor de buurt, door de buurt!

Laat u inspireren!

Neem eens een kijkje bij de vele voorbeelden van geslaagde ideeën waarmee bewoners samen aan de slag zijn gegaan: het jaarlijks terugkerende JolPop-festival, de ruiltuin in de Schouw, een wijkmarkt, een kindervoetbaltoernooi, een klussendienst voor bewoners, buurtschoonmaakacties, moestuintjes, etc. Allemaal voorbeelden van wat bewoners samen voor elkaar kunnen krijgen. We helpen er graag aan mee!

Leuk idee of initiatief?

Contactinformatie

Heeft u een idee? Neem dan contact op met de ideeënmakelaar of bewonersconsulent via telefoonnummer 14 0320 of per mail: mensenmakendebuurt@lelystad.nl. Ook kunt u contact opnemen met de opbouwwerker in uw wijk om uw idee te bespreken.