Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Zaterdag 22 september was het Burendag. In de Wijngaard was het die dag dubbel feest. De bewoners van hofje 32-39 en 75-90 vierden niet alleen Burendag, maar ook de opening van een speelpleintje en een natuurlijke speelplek in de hofjes. Burgemeester Ina Adema was gevraagd om bij de Burendagbijeenkomst aanwezig te zijn en beide speellocaties officieel te openen.

Geplaatst: 25-9-2018

Scholieren van OBS De Boeier en hebben samen met vrijwilligers van ‘Een mooi Karveel, ieder zijn deel’ het voetbalveldje vlakbij de school opgeknapt. Voor Mensen Maken de Buurt is hier een filmpje van gemaakt. Het filmpje is gemaakt in navolging van de succesvolle reeks over het werk van de ideeënmakelaar in Lelystad.

Geplaatst: 30-5-2018

Op woensdag 7 maart 2018 hebben wethouders Janneke Sparreboom, Elly van Wageningen en John van den Heuvel de aftrap gedaan voor ‘Jongeren Maken de Buurt’. Dit hebben zij gedaan door de lancering van het filmpje van Denise Theunis, een 18-jarige studente. Zij heeft met behulp van de ideeënmakelaar de zelf geschreven musical ‘Op ieder potje past een dekseltje’ bij De Kubus op de planken gebracht. Het filmpje dient ter inspiratie voor jongeren om ook met een idee of initiatief aan de slag te gaan. De gemeenteraad heeft een jongerenbudget beschikbaar gesteld. Dit wordt via Jongeren Maken de Buurt ingezet om de realisatie van initiatieven door jongeren een impuls te geven.

Geplaatst: 8-3-2018

Vier jongeren uit de Zuiderzeewijk organiseren iedere zondag een sport- en spelmiddag voor de kinderen uit de buurt. De middagen worden gehouden in sportzaal in de MFA Zuiderzee, aan de Waddenlaan 1 in Lelystad. Op zondag 21 januari 2018 heeft wethouder Janneke Sparreboom met de lancering van het 2e filmpje van de ideeënmakelaar, de formele aftrap verricht van deze wekelijks terugkerende activiteit.

Geplaatst: 22-1-2018