Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Parkeren

Laatst gewijzigd: 26-11-2018

De gemeente Lelystad zorgt voor voldoende parkeerplaatsen voor bewoners, bedrijven en bezoekers van de stad. Op sommige plaatsen gelden extra regels voor het gebruik van de parkeerplaatsen.

Kaders

De kaders zijn vastgelegd in het parkeerbeleidsplan en de spelregels in de parkeerverordening.

Gebieden met betaald parkeren

In het stadshart en het Lelycentre geldt betaald parkeren. Dit geldt ook voor Batavia Stad en Lelystad Airport. Bent u een regelmatige bezoeker van het stadshart? Dan is een abonnement voor een parkeergarage of een parkeervergunning wellicht interessant. In 2015 zijn nieuwe mogelijkheden van parkeren ingevoerd, die parkeren eenvoudig, snel en makkelijk maken: belparkeren, de parkeerbundel en het digitaal vergunningenloket. In 2016 worden in Lelystad nieuwe straatautomaten geplaatst, waarmee alleen betaald kan worden met een bankpas of de telefoon. Wilt u een parkeerproduct aanvragen, dan kan dat op www.parkeerservice.nl/lelystad. Daar vindt u ook aanvullende informatie over parkeren en parkeerproducten in Lelystad.

Parkeerhandhaving

Het houden van toezicht in de openbare ruimte en het verrichten van handhaving rond parkeren wordt in Lelystad uitgevoerd door Coöperatie Parkeerservice. Dit natuurlijk in nauwe samenwerking en ter aanvulling van de werkzaamheden van de politie. Heeft u vragen of opmerkingen over deze toezicht- of handhavingstaken dan kunt u tijdens de openingstijden van het parkeerservicebureau contact opnemen met Coöperatie Parkeerservice. Daarnaast is de politie 24 uur per dag bereikbaar onder het nummer 0900-8844 (geen spoed) of 112 (bij spoed).

Camera's

Alle camerabeelden vanuit de parkeergarages, vanaf het ziekenhuisterrein en vanuit de fietsenstallingen komen samen in de meldkamer van ParkeerService in Amersfoort. Deze meldkamer is 24 uur per dag in bedrijf. De camerabeelden worden opgeslagen en zijn alleen beschikbaar voor de politie en het Openbaar Ministerie (indien dit noodzakelijk is voor een handhavingszaak).

Meer informatie