Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Parkeren

Laatst gewijzigd: 18-4-2019

De gemeente Lelystad zorgt voor voldoende parkeerplaatsen voor bewoners, bedrijven en bezoekers van de stad. Op sommige plaatsen gelden extra regels voor het gebruik van de parkeerplaatsen.

Kaders

De kaders zijn vastgelegd in het parkeerbeleidsplan en de spelregels in de parkeerverordening.

Gebieden met betaald parkeren

In het Stadshart en het Lelycentre geldt betaald parkeren. Dit geldt ook voor Batavia Stad en Lelystad Airport. Bent u een regelmatige bezoeker van het Stadshart? Dan kan een abonnement voor een parkeergarage of een parkeervergunning interessant voor u zijn. In 2015 zijn nieuwe mogelijkheden van parkeren ingevoerd, die parkeren eenvoudig, snel en makkelijk maken: belparkeren, de parkeerbundel en het digitaal vergunningenloket. In 2016 worden in Lelystad nieuwe straatautomaten geplaatst, waarmee alleen betaald kan worden met een bankpas of de telefoon. Wilt u een parkeerproduct aanvragen, dan kan dat op www.parkeerservice.nl/lelystad. Daar vindt u ook aanvullende informatie over parkeren en parkeerproducten in Lelystad.

Parkeerhandhaving

Het handhaven rond parkeren wordt uitgevoerd door Stadstoezicht Lelystad. Heeft u vragen of opmerkingen over parkeerhandhaving? Neem dan contact op met Stadstoezicht via telefoonnummer 14 0320 of via e-mailadres stadstoezicht@lelystad.nl.

Camera's

Alle camerabeelden vanuit de parkeergarages, vanaf het ziekenhuisterrein en vanuit de fietsenstallingen komen samen in de meldkamer van ParkeerService in Amersfoort. Deze meldkamer is 24 uur per dag in bedrijf. De camerabeelden worden opgeslagen en zijn alleen beschikbaar voor de politie en het Openbaar Ministerie wanneer deze beelden noodzakelijk zijn voor een handhavingszaak.

Meer informatie