Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Parkeergarages

Laatst gewijzigd: 8-12-2016

Lelystad heeft in totaal vier eigen parkeergarages en terreinen voor achteraf betaald parkeren in het stadshart:

Bij het Agoradek (Agoraweg 2, 8224 BX) kan tegen gereduceerd tarief overdekt geparkeerd worden. Hier dient vooraf betaald te worden. Bij Bataviahaven kan in de VOC garage (VOC-weg 100, 8242 KC) geparkeerd worden. Deze parkeergarage is in beheer van Batavia Stad.

Bij de Waag en het Agoradek kunt u 24 uur per dag inrijden en bij alle overige garages heeft u de mogelijkheid om van 6.00 tot 22.00 uur in te rijden. Uitrijden kan bij alle garages 24 uur per dag. In alle garages (met uitzondering van het Agoradek) en het terrein bij het ziekenhuis kan zowel met contant geld, chipknip, pin als creditcard worden betaald.

Elektrische voertuigen

Lelystad draagt graag bij aan een duurzame samenleving. Daarom zijn er in de parkeergarages in het Stadshart oplaadpunten voor elektrische voertuigen aanwezig. Hier man men alleen parkeren indien men een voertuig wil opladen. Het aantal elektrische oplaadpunten verschilt per garage. Zo zijn er in parkeergarages De Waag  en Zilverpark elk zes oplaadpunten en heeft de Neringdek vier oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

ESPA Award

De parkeergarages Zilverpark en Neringdek hebben een ESPA Award ontvangen. De ESPA (European Standard Parking Award) is een onderscheiding die namens de EPA (European Parking Association) wordt verstrekt.