Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Parkeergarages

Laatst gewijzigd: 8-7-2019

Lelystad heeft in totaal vier eigen parkeergarages en terreinen voor achteraf betaald parkeren in het stadshart:

Bij Bataviahaven kan in de VOC garage (VOC-weg 100, 8242 KC) geparkeerd worden. Deze parkeergarage is in beheer van Batavia Stad.

Bij de Waag en het Agoradek kunt u 24 uur per dag inrijden en bij alle overige garages heeft u de mogelijkheid om van 6.00 tot 22.00 uur in te rijden. Uitrijden kan bij alle garages 24 uur per dag. In alle garages (met uitzondering van het Agoradek) en het terrein bij het ziekenhuis kan zowel met contant geld, pin als creditcard worden betaald. De garages zijn voorzien van kentekenherkenning. Dit betekent dat u geen kaartje hoeft aan te beiden bij het uitrijden.

Elektrische voertuigen

Lelystad draagt graag bij aan een duurzame samenleving. Daarom zijn er in de parkeergarages in het Stadshart oplaadpunten voor elektrische voertuigen aanwezig. Hier mag men alleen parkeren indien men een voertuig wil opladen. Het aantal elektrische oplaadpunten verschilt per garage. Zo zijn er in parkeergarages De Waag en Zilverpark elk zes oplaadpunten en heeft de Neringdek vier oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

ESPA Award

De parkeergarages Zilverpark en Neringdek hebben een ESPA Award ontvangen. De ESPA (European Standard Parking Award) is een onderscheiding die namens de EPA (European Parking Association) wordt verstrekt.