Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Algemeen

Laatst gewijzigd: 1-5-2017

De algemene begraafplaats wordt beheerd door de gemeente Lelystad en is evenals het Centrum voor overlijdenszorg “Ölandhorst” gelegen aan de Oostranddreef. De begraafplaats is eind jaren zestig aangelegd. De aanleg kenmerkt zich door een ruime opzet en veel afschermende beplanting.

Parkachtig

Eind jaren tachtig heeft er een eerste uitbreiding van de begraafplaats plaatsgevonden. In de loop van de jaren is een parkachtig geheel ontstaan met inmiddels grote bomen en planten. Medio 1998 is een tweede uitbreiding van de begraafplaats gerealiseerd. Naast de uitbreiding van het aantal algemene en particuliere graven zijn er ook nieuwe voorzieningen gecreëerd, met name op het gebied van asbestemming en herdenking.

Gedenkpark

De laatste uitbreiding wordt gekenmerkt door zijn opzet als gedenkpark, met een strakke aanleg in combinatie met water en groen. Dit alles om zoveel mogelijk aan de wensen van nabestaanden en bezoekers tegemoet te komen in een veranderend tijdperk waarbij steeds meer behoefte is aan een passende plek en voorzieningen om overledenen te herdenken.

Algemene regels

Op het informatiepaneel bij de ingangen van de begraafplaats staan de 'Algemene regels' en andere relevante informatie die van toepassing zijn op de begraafplaats. Zie ook: de Begraafplaatsverordening. Bezoekers en nabestaanden kunnen voor eventuele vragen en informatie met betrekking tot de begraafplaats en overige aanverwante zaken terecht op telefoonnummer 14 0320.