Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Begraafplaats en overlijden

Laatst gewijzigd: 16-8-2019

Aangifte van overlijden doet u in de gemeente van overlijden. Bijna altijd regelt de uitvaartverzorger dit. Deze zorgt ook voor de benodigde documenten bij de aangifte. Een verklaring over erfrecht en nalatenschap regelt u bij de notaris.

Begraafplaats

De gemeente Lelystad heeft één begraafplaats, gelegen aan de Oostranddreef. Een gedeelte is aangewezen voor het bijzetten van asbussen. Tegen de begraafplaats aan ligt het Centrum voor Overlijdenszorg Ölandhorst. Eigenaar van het crematorium is Yarden.

Adres en route

Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst
Oostranddreef 1
8212 AZ Lelystad
telnr. 088 – 9273680
Informatie over Ölandhorst op website Yarden

Met de bus is het crematorium te bereiken vanaf Lelystad NS. Plan uw route via de website: www.9292.nl. Voor het publiek is de begraafplaats op alle dagen van het jaar geopend, vanaf een half uur na zonsopgang tot een half uur voor zonsondergang.

Gegevens begraafplaats online beschikbaar voor nabestaanden

Via de website www.begraafplaatsenonline.nl kunnen nabestaanden snel en eenvoudig de graven van overleden familieleden vinden.

Meer info

De medewerkers van afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR), kunnen u informeren over de begraafplaats, wettelijke regels en/of over de kosten van begraven. Uiteraard kunnen bezoekers en nabestaanden hier ook terecht voor eventuele vragen met betrekking tot het onderhoud, klachten en overige aanverwante zaken. De afdeling is telefonisch bereikbaar via het algemene nummer 14 0320. Zonodig zijn zij bereid uw vragen in een persoonlijk gesprek nader toe te lichten.

Beheersverordening algemene begraafplaats Lelystad