Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Verhuizen en (ver)bouwen

Laatst gewijzigd: 10-12-2018

Verhuizen

Bouwen, verbouwen, slopen, bouwvergunning

Wilt u een dakkapel plaatsen, een uitbouw of een serre bouwen of een schutting plaatsen, dan hebt u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Daar zijn kosten aan verbonden. Ook als u gaat bouwen, verbouwen, slopen of iets anders aan uw omgeving wil veranderen, heeft u meestal een vergunning nodig. Dit geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Direct vergunning aanvragen of doe de vergunningscheck. Voor informatie: bel 14 0320 (keuze 2) .

U kunt een bouwdossier van uw eigen woning of van andere bouwwerken in Lelystad online opvragen.

Bouw- en sloopmelding

Indien u een goedgekeurde omgevingsvergunning of een geaccepteerde sloopmelding heeft, kunt u dit melden via het formulier Start-, controle- en gereedmelding bouw- en sloopactiviteiten. Meer weten? Bel 14 0320 (keuze 2).

Asbest in uw woning?

Heeft u een woning in Lelystad die vóór 1994 is gebouwd en bent u van plan te gaan verbouwen, ga dan eerst even na of er geen asbest in uw woning aanwezig is. Vragen? bel 14 0320 (keuze 2).

Beschikbare bouwkavels

Heeft u plannen om een huis te bouwen in Lelystad? De kavelkaarten van de gemeente Lelystad tonen u de beschikbare bouwkavels in de stad.

Gratis adviesgesprek met bouwcoach

Wie in Lelystad een eigen huis wil bouwen, kan gebruikmaken van een gratis adviesgesprek met (stedenbouwkundige) bouwcoach Ronnie Zijp. En dat heeft veel voordelen. Wie als burger een leuk huis wil bouwen, loopt al snel tegen starre en ingewikkelde regels op. Niet in Lelystad. Lelystad is veel flexibeler dan veel andere Nederlandse gemeenten. Mensen die een eigen huis willen bouwen, worden met open armen ontvangen.

Samen bouwen

Het bouwen van een eigen woning is aantrekkelijk. Als particulier opdrachtgever (PO) hebt u alles in eigen hand en u krijgt een woning naar eigen en smaak en inzicht. Samen met anderen een groepje huizen bouwen, als collectief opdrachtgever (CPO), kan ook.

Contact en meer informatie

  • Voor meer informatie over woningbouwmogelijkheden, kavelaankoop en bouwproces kunt u terecht bij het Informatieplein Wonen & Ondernemen in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 2. Dit informatieplein is geopend van ma. t/m vr. van 9.00 – 17.00 uur of telefonisch bereikbaar via nummer 0320-278555.
  • Voor een kavelgesprek raden wij u aan om telefonisch even een afspraak te maken via 14 0320 (6 cijfers).
  • Voor een gratis gesprek met kavelcoach en/of bouwcoach belt u het Informatieplein, 0320-278555.

Woningaanbod

Voor meer informatie over woonmogelijkheden, het woningaanbod, woonsferen en woonklimaat, links naar alle lokale makelaars, etc. kunt u terecht op www.woneninlelystad.nl.