Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Verhuizen en (ver)bouwen

Laatst gewijzigd: 28-10-2019

Verhuizen en (ver)bouwen.

Verhuizen

Omgevingsvergunning, bouwen, verbouwen, slopen

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Zoals het realiseren van een dakkapel, serre, uitbouw of schutting? Dan heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Om dat te bepalen, doorloopt u deze stappen:

Kamerverhuur, woningsplitsing

Bent u van plan om een woning te splitsen of kamergewijs te verhuren? Dan is dat in strijd met het bestemmingsplan. Om vooraf duidelijkheid te geven in welke gevallen er wel of geen omgevingsvergunning hiervoor wordt afgegeven, hebben wij voorwaarden opgesteld:

Asbest in uw woning?

Heeft u een woning in Lelystad die vóór 1994 is gebouwd en bent u van plan te gaan verbouwen?  Gaat u dan eerst even na of er geen asbest in uw woning aanwezig is. Vragen? bel 14 0320.

Beschikbare bouwkavels

Heeft u plannen om een huis te bouwen in Lelystad? De kavelkaarten tonen u de beschikbare bouwkavels in de stad.

Gratis adviesgesprek met bouwcoach

Wie in Lelystad een eigen huis wil bouwen, kan gebruikmaken van een gratis adviesgesprek met (stedenbouwkundige) bouwcoach Ronnie Zijp. En dat heeft veel voordelen. Wie een leuk huis wilt bouwen, loopt al snel tegen  veel en ingewikkelde regels op. Niet in Lelystad. Lelystad is veel flexibeler dan veel andere Nederlandse gemeenten. Mensen die een eigen huis willen bouwen, worden met open armen ontvangen. Meer weten? Bel 14 0320.

Samen bouwen

Het bouwen van een eigen woning is aantrekkelijk. Als particulier opdrachtgever (PO) hebt u alles in eigen hand en u krijgt een woning naar eigen en smaak en inzicht. Samen met anderen een groepje huizen bouwen, als collectief opdrachtgever (CPO), kan ook.

Contact en meer informatie

  • Voor meer informatie over woningbouwmogelijkheden, kavelaankoop en bouwproces kunt u terecht bij het Informatieplein Wonen & Ondernemen in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 2. Dit informatieplein is geopend van ma. t/m vr. van 9.00 – 17.00 uur of telefonisch bereikbaar via nummer 0320 278555.
  • Voor een kavelgesprek raden wij u aan om telefonisch even een afspraak te maken via 14 0320.
  • Voor een gratis gesprek met de kavelcoach en/of bouwcoach belt u het Informatieplein, 0320 278555.

Woningaanbod

Voor meer informatie over woonmogelijkheden, het woningaanbod, woonsferen en woonklimaat, links naar alle lokale makelaars, etc. kunt u terecht op www.woneninlelystad.nl.