Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Stadsdichter

Laatst gewijzigd: 25-7-2017

Thomas Gerla is in juni 2017 officieel benoemd tot de Stadsdichter van Lelystad voor de periode 2017/2018. Hij won de stadsdichtersverkiezing in de Flevomeerbibliotheek. Gerla is de zevende stadsdichter van Lelystad. Zijn voorgangers waren: Gerard Beense, Marjan van Gog, Petanak (Peter van Beurden), Antonius de Knegt (Marcel van Kersbergen), junior stadsdichter Michel Dijkstra, Martijn Nijdeken en vervolgens wederom Gerard Beense.

Lelystad

Thomas Gerla stelt zich voor: "Ik ben geboren en getogen in Lelystad en ben er nog steeds met veel plezier woonachtig. Ik heb in Amsterdam gestudeerd en, het moet gezegd, dat is een wonderschone stad, maar de band die ik met Lelystad heb, is natuurlijk vele malen hechter. Mijn familie en veel van mijn vrienden wonen er, met sommigen heb ik zelfs nog op school gezeten."

Passies

"Mijn passies zijn muziek en literatuur, met name de poëzie. Ik ben toetsenist van de band Hippie Caught Dancing en ik ben al heel wat jaartjes lid van schrijversvereniging Schrijversbent. Vooral dat laatste is belangrijk geweest in mijn ontwikkeling als dichter. Het is schitterend om gedichten te schrijven, maar nog mooier dat met elkaar te delen."

Stadsdichter voor alle Lelystedelingen

"U gaat veel van mij horen. Ik ga mijn best doen een stadsdichter voor alle Lelystedelingen te zijn en wil zo veel mogelijk kanten van de stad belichten. Mocht u denken: 'dat is leuk/belangrijk/interessant/opmerkelijk/enzovoort, daar zou een gedicht over geschreven moeten worden', schroom niet en neem contact met mij op. Wie weet leidt dat tot een heus stadsgedicht."

In contact komen met de stadsdichter kan via: thomasgerla@gmail.com.

Weblog Stadsdwalers

Thomas Gerla is een weblog gestart, als platform voor zijn stadsgedichten: Stadsdwalers. Onder deze naam is de stadsdichter ook op Facebook te vinden.

Voormalige stadsdichters

Gerard Beense werd in 2005 verkozen tot de eerste officiële stadsdichter van Lelystad en in 2006 werd hij herbenoemd. Marian van Gog volgde hem in 2007 en 2008 op. Petanak (Peter van Beurden) was de stadsdichter in 2009-2010, waarna hij werd opgevolgd door Antonius de Knegt (pseudoniem voor Marcel van Kersbergen). Michel Dijkstra was de junior stadsdichter van Lelystad voor diezelfde periode. Van 2013 tot 2015 was Martijen Nijdeken de vijfde stadsdichter van Lelystad.