Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bus

Laatst gewijzigd: 11-2-2019

De stadsdienst van Lelystad wordt verzorgd door Arriva, in opdracht van de gemeente Lelystad. De streeklijnen worden verzorgd door Connexxion.

Reizen 65+

Het Arriva Vrijreizen abonnement is speciaal ontwikkeld voor iedereen van 65 jaar en ouder en biedt mogelijkheden om op werkdagen na 9.00 uur, in het weekend én op officiële feestdagen de hele dag, te reizen voor een vast bedrag van € 12,50 per maand (let op: verkrijgbaar bij Arriva, niet bij de gemeente). Voor het aanvraagformulier en een telefoonnummer voor meer informatie, zie de flyer Vrij reizen. Meer informatie is ook te vinden op www.arriva.nl.

Tarieven

In Lelystad betaal je bij Arriva altijd hetzelfde bedrag, ongeacht de afstand die je binnen de stad rijdt. Ook overstappen binnen 35 minuten kost niets extra's. Het tarief met de OV-chipkaart bedraagt € 1,40 binnen de stad, en € 2,07 ten oosten van de A6 (Larserpoort en vliegveld). Kinderen en ouderen krijgen bij gebruik van een persoonlijke OV-chipkaart 34% korting. Kaartjes die door de buschauffeur verkocht worden, kosten € 2,- (binnen de stad) en € 4,- (ten oosten van de A6). Genoemde tarieven gelden alleen bij Arriva. Voor de streeklijnen van Connexxion gelden andere tarieven (zie voor meer informatie www.9292.nl).

Tariefacties: Arriva heeft regelmatig acties, waardoor het extra voordelig is om met de bus te reizen. Voor actuele acties zie www.arriva.nl.

Dienstregeling stadsdienst

De nieuwe dienstregeling is ook terug te vinden op www.arriva.nl . De papieren versie van het busboekje is verkrijgbaar bij o.a. de klantenservice van Arriva, het stadhuis en de kiosk op het Stationsplein.

Dienstregeling streeklijnen

Kijk op www.9292.nl  of www.connexxion.nl voor de dienstregeling van het streeklijnennet.

Buurtbus Lelystad

Met ingang van maandag 16 januari 2017 rijdt er een buurtbus op lijn 9 in Lelystad. Lijn 9 gaat langs de wijken Parkhaven, Golfpark, Golfresort, Jagersveld en Buitenhof en sluit aan op de treinen en bussen op het station in Lelystad. De buurtbus rijdt van maandag tot en met zaterdag 1x per anderhalf uur. Reizigers kunnen in de buurtbus ook gewoon reizen met de OV-chipkaart of een kaartje kopen bij de buschauffeur. Zie voor de dienstregeling van lijn 9: www.arriva.nl/flevoland.

De buurtbusvereniging is opgericht door de bewoners uit de desbetreffende wijken en heeft inmiddels vrijwilligers uit heel Lelystad. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.buurtbuslelystad.nl. De buurtbus is mogelijk gemaakt met subsidie van gemeente Lelystad.

Reisinformatie

Kijk voor de actuele reisinformatie op www.9292.nl.