Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Fietsen

Laatst gewijzigd: 20-10-2015

Lelystad beschikt over een hoofdfietsnetwerk, vergelijkbaar met het hoofdwegennet, maar dan voor de fiets. Het hoofdfietsnetwerk moet ervoor zorgen dat fietsers in de stad makkelijk hun weg kunnen vinden, liefst zonder af te stappen. Het hoofdfietsnetwerk heeft ongeveer 60 kilometer fietspad, evenredig verdeeld over Oost-West en Noord-Zuid fietsverbindingen in de stad.

Hoofdfietsnetwerk

Op het hoofdfietsnetwerk ligt een witte as-markering, met op regelmatige afstand een grote blauwe stip. Deze kenmerken geven aan dat u zich op het hoofdfietsnetwerk bevindt. Op de fietswegwijzers en informatieborden langs de weg kunt u zien waar u bent en hoe u makkelijk van A naar B kunt rijden. De komende jaren wordt de kwaliteit van de fietspaden verder verhoogd. Zo zal uiteindelijk het gehele hoofdfietsnetwerk zijn voorzien van een rood wegdek.

Fietsboekje

In een Lelystads fietsrouteboekje zijn tien toeristische routes langs de mooiste plekjes van Lelystad beschreven en op kaart uitgewerkt. De routes hebben een lengte variërend van 15 tot 70 kilometer. Ook is er een folder met ATB-routes. De boekjes zijn verkrijgbaar in het stadhuis.