Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Omgeving

Laatst gewijzigd: 14-8-2013

Warande is omringd door bosrijke natuurgebieden. Op slechts een kleine loopafstand van uw woning kunt u hier lange wandelingen maken en genieten van de frisse lucht.

Oostvaardersplassen

Vanuit Warande bent u binnen enkele minuten bij het natuurgebied Oostvaardersplassen: een ongerept moerasgebied, met uitgestrekte plassen en woeste graslanden, bewoond door talloze vogels en grote grazers. De natuur mag hier onbelemmerd haar gang gaan. Uniek in Nederland én in Europa.

Markermeer en IJsselmeer

Lelystad is rijk aan water. De gemeente heeft maar liefst zeventien kilometer kustlijn aan het Marker- en IJsselmeer. U kunt hier zeilen, surfen, zwemmen, vissen of recreëren. Er zijn maar liefst vijf jachthavens en twee stranden. Vanuit Warande fietst u binnen tien minuten naar de kust. Enkele woningen krijgen bovendien een eigen aanlegsteiger.

De Hollandse Hout

De Hollandse Hout is 900 hectare groot en grenst aan de Oostvaardersplassen. In het bosgebied is een bosreservaat ingericht waar de natuur zijn eigen gang kan gaan, zonder ingrijpen van de mens. U kunt hier prachtig wandelen en fietsen.