Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Alweer twee jaar is het nieuwe gebouw van Kind Centrum Warande de spil in de wijk waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Burgemeester Adema heeft woensdag 10 april een bezoek gebracht aan het Kindcentrum en een inspirerende rondleiding gehad. Ze heeft een kijkje in de keuken kunnen nemen en bijvoorbeeld gezien hoe de soepele overgang van de 3+ kinderen naar onderwijs vorm krijgt. De presentatie van een aantal kinderen uit de bovenbouw in het kader van Lelystad Next Level leverde verrassende ideeën op over een hotel aan de kust, een aquarium en een schiereiland tussen Lelystad en de Marker Wadden.

Geplaatst: 15-4-2019

De gemeenteraad wil het nieuwe bestemmingsplan en beeldregieplan Olmenkwartier in Warande vaststellen. Volgens het nu geldende bestemmingsplan heeft het gebied al een bestemming waarmee woningbouw op deze locatie gerealiseerd kan worden. In het oude bestemmingsplan was hier alleen ruimte voor uitgifte van kavels voor particuliere woningbouw. Gezien de veranderende marktvraag is het woningbouwprogramma aangepast naar een mix aan woningen. Er is ruimte voor maximaal 150 woningen.

Geplaatst: 5-4-2019

Plegt Vos gaat als hoogste bieder van geselecteerde partijen aan de slag met 25 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen in De Olmen in Warande. Het gaat om de kavels 1.2.W3-A en 1.2.W4-D aan de Klaproos.

Geplaatst: 3-4-2019

De komende periode zijn er werkzaamheden in en rond het Olmenpark. Er komen verhardingen, er wordt een brug aangelegd en er wordt verlichting geplaatst. Later dit jaar worden de bouwstraten en riolering aangelegd in het deel tussen de Larserdreef en het MFA Eiland.

Geplaatst: 2-4-2019

In plangebied De Olmen in Warande realiseert Centrada 17 eengezinswoningen. Aannemer Plegt Vos start dit voorjaar met de bouw van deze sociale huurwoningen. De tweelaagse woningen hebben drie slaapkamers en de architectuur is, net als de overige woningen in het plangebied, geïnspireerd op Mondriaan. De woningen krijgen een plat dak dat voorzien is van zonnepanelen. De bouw van de 17 woningen start in mei en de verwachte oplevering is eind 2019.

Geplaatst: 1-4-2019

In Warande zijn verschillende personen in en voor de wijk werkzaam. Er zijn enkele nieuwe gezichten die wij graag aan u voorstellen.

Geplaatst: 29-3-2019

Er wordt volop gebouwd in Warande. Deze activiteiten veroorzaken echter veel verkeer in de wijk. Voor de bewoners kan dit weleens lastig zijn. Om de overlast te beperken maakt de gemeente met (toekomstige) bouwers afspraken over te volgen rijroutes. Soms gelden er specifieke afspraken, bijvoorbeeld als er een woning wordt gebouwd in een gebied dat bijna klaar is.

Geplaatst: 28-3-2019

De speelplek aan de Boterbloemhof is gekozen en wordt medio dit jaar ingericht. De afgelopen periode konden de omwonenden kiezen uit verschillende ontwerpen voor een speelplek.

Geplaatst: 27-3-2019

Liefde, zon èn confetti in de lucht. Op een zonnige Valentijnsdag 2019 vierden ReadyforLiving, de gemeente Lelystad én toekomstige bewoners de bouwstart van MONDRIAAN: negen ééngezinswoningen aan de Weegbree in Warande. Samen met wethouder Janneke Sparreboom ontstaken de toekomstige bewoners een confettikanon, om daar het begin van de bouw mee te markeren.

Geplaatst: 15-2-2019

Binnen negen maanden na start bouw heeft BAM Wonen 25 middensegment huurwoningen in de nieuwe woonwijk Warande opgeleverd. Wethouder Wonen en 1e locoburgemeester Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad en Pim de Boer, directeur Noordwest bij BAM Wonen hebben symbolisch de gouden sleutel van de huurwoningen aan de eerste nieuwe bewoners overhandigd.

Geplaatst: 25-1-2019

Vanaf maandag 7 januari 2019 wordt door Timmer Grond-, weg- en waterbouw riolering aangelegd in de Koriander.

Geplaatst: 17-12-2018

In opdracht van de gemeente Lelystad heeft De Wilde Grond-, weg- en waterbouw de afgelopen maanden gewerkt aan de definitieve inrichting van deelplan 1 in Warande. In dat kader zijn onder andere de Boterbloemhof, de Egelkopstraat en de Zilverschoonlaan ingericht. Verder zijn op veel plaatsen trottoirs en parkeerplaatsen aangelegd. De komende weken zullen nog meer trottoirs worden gelegd, zoals rondom de woningen langs park het Waterschip. De bomen voor de Zilverschoonlaan zijn inmiddels geleverd en worden op dit moment geplant.

Geplaatst: 17-12-2018