Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Naar aanleiding van gesprekken die gevoerd zijn met de bewonersvereniging van Warande is de bestaande hondenkaart voor Warande verduidelijkt. Op deze kaart wordt met kleuren aangegeven welke uitlaatmogelijkheden er zijn in Warande.

Geplaatst: 7-11-2018

De gemeente heeft een reserveringsovereenkomst gesloten met een bureau dat ‘authentieke villa’s’ ontwerpt en zich onder die naam presenteert. Op drie kavels aan de Parnassialaan in Warande komt het bureau met een bijzonder plan. Het gaat om woningen waarin exclusieve oude-look-gevelstenen en dakpannen zijn verwerkt met historisch-gelijkende raamkozijnen, hardstenen raamdorpels en authentieke buitendeuren. Volgens ontwerpster Manon C. Jansen ‘alles in harmonie en afgestemd op de omgeving’.

Geplaatst: 7-11-2018

Wethouder Janneke Sparreboom van Wonen heeft donderdag 1 november 2018 samen met toekomstige bewoners Gijs en Thijme Sesink het feestelijke startsein gegeven van de bouw van 11 vrijstaande- en halfvrijstaande villa’s op de Wederiklaan aan het Olmenpark in Warande. De villa’s zijn een ontwikkeling van de Amsterdamse architecten en ontwikkelaars Bets & Oudendorp in samenwerking met ReadyforLiving.

Geplaatst: 5-11-2018

Wethouder wonen Janneke Sparreboom heeft een werkbezoek gebracht aan het project MorgenWonen aan de Ranonkellaan in Warande. Directeur Marcel Schipper, Regiomanager Hans Borsje, Manager Markt en Innovatie Rik Hulsman en Planontwikkelaar Erik ten Hove van Volker Wessels Vastgoed leidden de wethouder gezamenlijk rond over de bouwplaats, waar 28 volledig woonklare middeldure huurwoningen gerealiseerd worden. Er werd gekeken naar het unieke concept, waarbij woningen in een dag in elkaar gezet worden.

Geplaatst: 5-11-2018

Sinds maandag 5 november 2018 worden de nieuwbouwwoningen uit het complex Haagwinde in Warande gefaseerd via de website van Centrada online gezet. Van de in totaal 20 huurappartementen verschijnen er de komende weken 18 gefaseerd op de website.

Geplaatst: 5-11-2018

De planning voor de terreinafwerking in Warande is herzien. Dit betekent voor de Penningkruidstraat en het aansluitend deel van de Zilverschoonlaan tot aan de Wederiklaan dat de definitieve inrichting wordt uitgesteld. Hier wordt op korte termijn gestart met de bouw van woningen.

Geplaatst: 5-11-2018

De Olmen in Warande zal verder geschikt worden gemaakt voor de bouw van woningen. De Olmen is het deelgebied tussen de Parnassialaan en het Kindcentrum Warande waar nu en de komende periode nieuwbouw gaat plaatsvinden, nabij het nog aan te leggen Olmenpark.

Geplaatst: 2-10-2018

Op de Buizerdweg zijn alle wegwerkzaamheden afgerond. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren was de Buizerdweg een tijd afgesloten.

Geplaatst: 14-9-2018

Maandag 17 september 2018 wordt door Van Lenthe Dalfsen gestart met werkzaamheden nabij de rotonde Westerdreef. Dit werk maakt deel uit van de maatregelen voor het peilbesluit Warande en zorgt voor een verbinding tussen het water in en rond Warande en het Havendiep.

Geplaatst: 13-9-2018

Afgelopen week is De Wilde uit Lelystad gestart met de aanleg van de definitieve rijbaan en de parkeerplaatsen in de Egelkopstraat in Warande. Daarmee is een langere periode van straat- en groenwerkzaamheden in de wijk van start gegaan. De komende jaren zullen op verschillende plaatsen trottoirs worden aangelegd, zal parkeergelegenheid worden uitgebreid en worden de bouwstraten vervangen door nieuwe verharding. Verder zullen bomen worden geplant, wordt beplanting aangebracht en gras ingezaaid. De aannemer zal de hinder tot een minimum beperken.

Geplaatst: 13-9-2018

Bets en Oudendorp Architecten hebben villa-ontwerpen gemaakt voor de Lelystadse woonwijk Warande. De woningen worden op de markt gebracht onder de naam ‘Diamond Villa’s’. Het gaat om 3 verschillende typen die zo zijn ontworpen dat ze maximaal profiteren van zon- en daglicht en de ‘schitterende’ namen Ruby, Jade en Sapphire hebben meegekregen. Voor realisering van de villa’s heeft het architectenbureau vijf bouwkavels beschikbaar(*). Daarvoor is een reserveringsovereenkomst met de gemeente Lelystad afgesloten. De villa’s gaan zaterdag 15 september in verkoop.

Geplaatst: 27-8-2018

Op de Buizerdweg, ter hoogte van MFA Warande (tussen de supermarkt en het Kindcentrum), wordt een fietsoversteek gerealiseerd. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, wordt de Buizerdweg tussen de Haagwinde en de Ranonkellaan afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt in een lus omgeleid via de genoemde wegen, om uiteindelijk op de Buizerdweg de route te vervolgen. Het werk start 27 augustus aanstaande en is uiterlijk 29 september 2018 afgerond. Op haal- en brengtijden van de school worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Geplaatst: 17-8-2018