Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Vrijwilligers

Laatst gewijzigd: 12-2-2018

In Lelystad zijn veel mensen actief als vrijwilliger. Vrijwilligerswerk stimuleert de binding en ontmoeting in de wijk. De gemeente Lelystad ondersteunt het vrijwilligerswerk en werkt daarbij nauw samen met Welzijn Lelystad.

Baan als vrijwilliger?

Bent u op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan dan kunt u gebruik maken van de vrijwilligersvacaturebank van Welzijn Lelystad. Welzijn Lelystad kan u helpen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen voor het werven van vrijwilligers gebruik maken van de vrijwilligersvacaturebank.

Subsidie voor vrijwilligers- en zelforganisaties

Vrijwilligers- en zelforganisaties kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van de gemeente. Wij maken hierbij onderscheid tussen een activiteitensubsidie (voor kosten van jaarlijkse activiteiten) en een evenementensubsidie (voor kosten van evenementen). Aanvragen worden beoordeeld aan de hand van de geldende beleidsregels en daarnaast zijn de bepalingen van de Algemene subsidieverordening Lelystad van toepassing.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het vrijwilligersbeleid, dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Huisman, beleidsmedewerker bij de gemeente Lelystad; e-mail: gemeente@lelystad.nl of tel. 14 0320.