Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Op maandag 3 juni 2019 start aannemingsbedrijf De Wilde uit Lelystad met de aanleg van de definitieve verharding op de parkeerplaats tussen het MFA gebouw/Kindcentrum Warande en de Buizerdweg. Ook komen er voetpaden en plantvakken en er wordt verlichting geplaatst. De werkzaamheden zijn onderdeel van de terreinafwerking rondom het plein met alle wijkvoorzieningen voor Warande en zullen ongeveer 5 weken duren.

Geplaatst: 31-5-2019

In navolging op de onlangs gepubliceerde bouwkavels in Warande biedt de gemeente wederom een bouwkavel aan geïnteresseerde marktpartijen aan. Deze kavel heeft een oppervlakte van 2.214 m². Op deze kavel is ruimte voor ca. 11 levensloopbestendige rijwoningen of 8 twee-onder-één-kapwoningen. Marktpartijen als bouwers, projectontwikkelaars, architecten hebben tot en met dinsdag 25 juni 2019 de gelegenheid een bod te doen.

Geplaatst: 28-5-2019

De gemeente Lelystad biedt aan geïnteresseerde marktpartijen twee bouwkavels aan in de wijk Warande. De kavels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 8.299 m². Op deze kavels is ruimte voor ca. 33 verschillende typen woningen: vrijstaand, rijwoningen en tweekappers. In het plan moeten blijvende erfafscheidingen mee worden ontworpen. Marktpartijen als bouwers, projectontwikkelaars, architecten hebben tot en met dinsdag 18 juni 2019 de gelegenheid een bod te doen.

Geplaatst: 21-5-2019

Plegt Vos realiseert 16 rijwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen aan de Klaproos in de Olmen in Warande. De woningen zijn medio mei in de verkoop gegaan bij makelaardij De Boer en trekken veel belangstelling. Vooral de moderne insteek; gasloos en energiezuinig wonen spreekt mensen aan.

Geplaatst: 17-5-2019

Op donderdag 11 april heeft Stichting De Barak haar boek De Barak 2008 – 2018 gepresenteerd. In dit boek staan de kunstprojecten die zij in Lelystad, en in het bijzonder Warande, de afgelopen 10 jaar heeft gerealiseerd. De boekpresentatie is een samenwerking met Stadmakerij en vond plaats in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Geplaatst: 14-5-2019

De manier waarop we het huishoudelijk afval in Lelystad inzamelen gaat veranderen. Sommige buurten hebben gekozen voor ondergronds inzamelen. Dat geldt ook voor Warande. Het nieuwe inzamelen met ondergrondse containers wordt stapsgewijs ingevoerd, in vijf stappen in totaal. De stad is hiervoor opgedeeld in vijf delen, gebaseerd op de inzamelroutes van HVC. Warande hoort bij stadsdeel 2.

Geplaatst: 10-5-2019

Aan de Parnassialaan in Warande gaat ReadyforLiving binnenkort starten met het bouwen van een bijzonder project met een bijzondere naam: Tō Parnassia. Tō, het getal tien in het Japans, bestaat uit 10 halfvrijstaande- en vrijstaande villa’s. Binnenkort wordt gestart met de bouw. De tien huizen worden, volledig kant-en-klaar opgeleverd, naar smaak van de koper en als onderdeel van de koopsom. Bij dit project wordt ook de tuin aangelegd en wordt het huis volledig voorzien van raamdecoratie.

Geplaatst: 10-5-2019

In het Olmenpark is gestart met verschillende werkzaamheden, zoals de afronding van de groeninrichting en de aanleg van paden en een kleine brug over een slootje. De werkzaamheden worden door verschillende partijen uitgevoerd en zullen tot eind juni duren.

Geplaatst: 9-5-2019

De gemeente Lelystad heeft de prijzen van een select aantal particuliere bouwkavels in Warande verlaagd. Voor deze kavels geldt dat er vanwege de vorm en/of grootte van de kavel, geen standaardwoning op past. Voor een passend ontwerp is daarom de inzet van een architect gewenst. Dat brengt extra kosten met zich mee. Om kopers tegemoet te komen zijn daarom de geselecteerde kavels in prijs verlaagd. De resterende kavels blijven op het vastgestelde prijspeil.

Geplaatst: 8-5-2019

Gemeente Lelystad geeft enkele nieuwe particuliere bouwkavels uit in Warande. In gebied De Olmen, tussen vaart en het Olmenpark, komen in totaal drie nieuwe blokken met kavels bij het water of bij het park. De kavels variëren van 299 m2 tot 500 m2. Ook is het mogelijk om met twee gezinnen een twee-onder-één-kapwoning te bouwen. De kavels hiervoor variëren van 217 m2 tot 252 m2. De prijs per m2 is € 363,00.

Geplaatst: 8-5-2019

Plegt Vos gaat als hoogste bieder van geselecteerde partijen aan de slag met 16 rijwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen in De Olmen in Warande. Het gaat om de kavels 1.2.W3-A en 1.2.W4-D aan de Klaproos binnen het gebied Waterfront.

Geplaatst: 8-5-2019

Alweer twee jaar is het nieuwe gebouw van Kind Centrum Warande de spil in de wijk waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Burgemeester Adema heeft woensdag 10 april een bezoek gebracht aan het Kindcentrum en een inspirerende rondleiding gehad. Ze heeft een kijkje in de keuken kunnen nemen en bijvoorbeeld gezien hoe de soepele overgang van de 3+ kinderen naar onderwijs vorm krijgt. De presentatie van een aantal kinderen uit de bovenbouw in het kader van Lelystad Next Level leverde verrassende ideeën op over een hotel aan de kust, een aquarium en een schiereiland tussen Lelystad en de Marker Wadden.

Geplaatst: 15-4-2019