Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

De manier waarop we het huishoudelijk afval in Lelystad inzamelen gaat veranderen. Sommige buurten hebben gekozen voor ondergronds inzamelen. Dat geldt ook voor Warande. Het nieuwe inzamelen met ondergrondse containers wordt stapsgewijs ingevoerd, in vijf stappen in totaal. De stad is hiervoor opgedeeld in vijf delen, gebaseerd op de inzamelroutes van HVC. Warande hoort bij stadsdeel 2.

Geplaatst: 10-5-2019

Aan de Parnassialaan in Warande gaat ReadyforLiving binnenkort starten met het bouwen van een bijzonder project met een bijzondere naam: Tō Parnassia. Tō, het getal tien in het Japans, bestaat uit 10 halfvrijstaande- en vrijstaande villa’s. Binnenkort wordt gestart met de bouw. De tien huizen worden, volledig kant-en-klaar opgeleverd, naar smaak van de koper en als onderdeel van de koopsom. Bij dit project wordt ook de tuin aangelegd en wordt het huis volledig voorzien van raamdecoratie.

Geplaatst: 10-5-2019

In het Olmenpark is gestart met verschillende werkzaamheden, zoals de afronding van de groeninrichting en de aanleg van paden en een kleine brug over een slootje. De werkzaamheden worden door verschillende partijen uitgevoerd en zullen tot eind juni duren.

Geplaatst: 9-5-2019

De gemeente Lelystad heeft de prijzen van een select aantal particuliere bouwkavels in Warande verlaagd. Voor deze kavels geldt dat er vanwege de vorm en/of grootte van de kavel, geen standaardwoning op past. Voor een passend ontwerp is daarom de inzet van een architect gewenst. Dat brengt extra kosten met zich mee. Om kopers tegemoet te komen zijn daarom de geselecteerde kavels in prijs verlaagd. De resterende kavels blijven op het vastgestelde prijspeil.

Geplaatst: 8-5-2019

Gemeente Lelystad geeft enkele nieuwe particuliere bouwkavels uit in Warande. In gebied De Olmen, tussen vaart en het Olmenpark, komen in totaal drie nieuwe blokken met kavels bij het water of bij het park. De kavels variëren van 299 m2 tot 500 m2. Ook is het mogelijk om met twee gezinnen een twee-onder-één-kapwoning te bouwen. De kavels hiervoor variëren van 217 m2 tot 252 m2. De prijs per m2 is € 363,00.

Geplaatst: 8-5-2019

Plegt Vos gaat als hoogste bieder van geselecteerde partijen aan de slag met 16 rijwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen in De Olmen in Warande. Het gaat om de kavels 1.2.W3-A en 1.2.W4-D aan de Klaproos binnen het gebied Waterfront.

Geplaatst: 8-5-2019

Alweer twee jaar is het nieuwe gebouw van Kind Centrum Warande de spil in de wijk waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Burgemeester Adema heeft woensdag 10 april een bezoek gebracht aan het Kindcentrum en een inspirerende rondleiding gehad. Ze heeft een kijkje in de keuken kunnen nemen en bijvoorbeeld gezien hoe de soepele overgang van de 3+ kinderen naar onderwijs vorm krijgt. De presentatie van een aantal kinderen uit de bovenbouw in het kader van Lelystad Next Level leverde verrassende ideeën op over een hotel aan de kust, een aquarium en een schiereiland tussen Lelystad en de Marker Wadden.

Geplaatst: 15-4-2019

De gemeenteraad wil het nieuwe bestemmingsplan en beeldregieplan Olmenkwartier in Warande vaststellen. Volgens het nu geldende bestemmingsplan heeft het gebied al een bestemming waarmee woningbouw op deze locatie gerealiseerd kan worden. In het oude bestemmingsplan was hier alleen ruimte voor uitgifte van kavels voor particuliere woningbouw. Gezien de veranderende marktvraag is het woningbouwprogramma aangepast naar een mix aan woningen. Er is ruimte voor maximaal 150 woningen.

Geplaatst: 5-4-2019

De komende periode zijn er werkzaamheden in en rond het Olmenpark. Er komen verhardingen, er wordt een brug aangelegd en er wordt verlichting geplaatst. Later dit jaar worden de bouwstraten en riolering aangelegd in het deel tussen de Larserdreef en het MFA Eiland.

Geplaatst: 2-4-2019

In plangebied De Olmen in Warande realiseert Centrada 17 eengezinswoningen. Aannemer Plegt Vos start dit voorjaar met de bouw van deze sociale huurwoningen. De tweelaagse woningen hebben drie slaapkamers en de architectuur is, net als de overige woningen in het plangebied, geïnspireerd op Mondriaan. De woningen krijgen een plat dak dat voorzien is van zonnepanelen. De bouw van de 17 woningen start in mei en de verwachte oplevering is eind 2019.

Geplaatst: 1-4-2019

In Warande zijn verschillende personen in en voor de wijk werkzaam. Er zijn enkele nieuwe gezichten die wij graag aan u voorstellen.

Geplaatst: 29-3-2019

Er wordt volop gebouwd in Warande. Deze activiteiten veroorzaken echter veel verkeer in de wijk. Voor de bewoners kan dit weleens lastig zijn. Om de overlast te beperken maakt de gemeente met (toekomstige) bouwers afspraken over te volgen rijroutes. Soms gelden er specifieke afspraken, bijvoorbeeld als er een woning wordt gebouwd in een gebied dat bijna klaar is.

Geplaatst: 28-3-2019