Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Risicokaart Flevoland

Laatst gewijzigd: 22-7-2015

Woon ik in een plaats waar meer risico is op rampen of ongevallen? Of werk ik in een risicovol gebied? En om wat voor rampen gaat het dan? Voor iedereen die antwoord zoekt op deze vragen is de risicokaart opgesteld.

De risicokaart geeft een actueel en zo compleet mogelijk beeld van de risico's en de mogelijke effecten van rampen die in onze provincie kunnen gebeuren. De risicokaart brengt zaken duidelijk in beeld en biedt veel extra informatie over objecten en gebieden, bijvoorbeeld over hoe en waarmee inwoners zich kunnen voorbereiden op rampen en crises.

Wat staat er op de risicokaart?

Op de risicokaart ziet u bijvoorbeeld waar grote branden kunnen uitbreken of waar paniek in een menigte bij bijvoorbeeld een evenement kan ontstaan. Verder vindt u op de risicokaart risicovolle inrichtingen waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen, bewerkt en/of verwerkt.

Opgenomen zijn de risico's die bij een ongeval mogelijk meerdere slachtoffers maken of waarvan de effecten 50 meter en verder reiken. Gevaarlijke kruispunten vindt u bijvoorbeeld niet op de risicokaart. Wanneer u de risicokaart opstart, komt u rechtstreeks op de risicokaart van de gemeente Lelystad terecht. U kunt direct informatie opvragen over de objecten die op de kaart staan. Het gaat om gegevens, die zijn verzameld uit verschillende openbare bronnen, zoals bijvoorbeeld (milieu)vergunningen.

Meer informatie

Voor een gedetailleerde uitleg over de risicokaart: