Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Sportbedrijf Lelystad

Laatst gewijzigd: 15-2-2017

Sportbedrijf Lelystad is een dienstverlenende organisatie en geeft uitvoering aan het sportstimuleringsbeleid van de gemeente Lelystad. De gemeente is 100% aandeelhouder van het Sportbedrijf. Het Sportbedrijf stimuleert zoveel mogelijk inwoners van Lelystad om sportief en recreatief in beweging te komen en te blijven. Startpunt is moderne, veilige en schone sportvoorzieningen te beheren en om aantrekkelijke verantwoorde (sportieve) activiteiten aan te bieden.

Sportvoorzieningen

Het grootste complex is Sportcentrum De Koploper. Het multifunctionele sportcomplex bestaat uit vijf zwembaden (twee 25-meterbaden), drie tennisbanen, vier squashbanen, drie zonnebanken, een sporthal, een klimhal en een dojo. Zeven dagen per week en ruim 360 dagen per jaar is De Koploper geopend. Meer dan 40 medewerkers zorgen voor een recreatieve, sportieve en gezellige ochtend, middag of avond voor de bezoekers. Ook de kantoren van Sportbedrijf Lelystad zijn in deze dynamische omgeving gevestigd.

Naast De Koploper beheert het Sportbedrijf bijna alle binnen- en buitensportaccommodaties in heel Lelystad. Diverse buitensportvelden, gymnastieklokalen, sporthallen, sportzalen, zwembaden staan garant voor Lelystad, sportstad!

Aantrekkelijke en sportieve activiteiten

Het team van de afdeling Sport & Bewegen geeft op sportieve & inspirerende wijze uitvoering aan het sportbeleid van de gemeente. Activiteiten zijn er van jong tot oud. In beweging zijn & blijven zijn de sleutelwoorden.