Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Er wordt veel gesproken over de stikstofproblematiek. U heeft onder meer in het nieuws kunnen zien dat boeren en bouwers protesteren. Het gaat hier om de Wet natuurbescherming Natura 2000 gebieden. De Oostvaardersplassen, die in de buurt van de stad liggen, zijn niet aangemerkt als stikstofgevoelig; het Natura 2000-gebied dat voor Lelystad het dichtst in de buurt ligt, is dan de Veluwe.

Geplaatst: 19-12-2019

Omdat er de afgelopen tijd nieuwe speelplekken zijn gerealiseerd in de verschillende delen van Warande (volgens de eerder vastgestelde locaties), is de speelplekkenkaart vernieuwd. Zo ziet u in één oogopslag welke (grote en kleinere) speelplekken, trapveldjes en parken er in Warande zijn.

Geplaatst: 18-12-2019

De tijdelijke parkeerplaatsen voor de woningen langs de Koriander komen op de plek waar ze in de definitieve situatie ook komen te liggen, aan de achterzijde. Het zijn in de tijdelijke situatie nog wel aaneengesloten plekken met tijdelijke verharding, die dus in de toekomst worden aangepast.

Geplaatst: 18-12-2019

Het project De Jonge Mondriaan 2.0 wordt door Meacasa ontwikkeld aan de Madelief in De Olmen in Warande. Het project met zogenaamde Urban Villa's zijn er in 3 verschillende types: 6 geschakelde twee onder één kap, 6 half vrijstaande woningen én 1 vrijstaande woning. Het kenmerkt zich door een moderne architectuur gebaseerd op het vroege werk van ‘Piet Mondriaan’.

Geplaatst: 18-12-2019

ReadyforLiving Projectontwikkeling is begonnen met de bouw van 10 woningen aan de Parnassialaan in Warande: Tō Parnassia. Het project bestaat uit twee vrijstaande- en acht halfvrijstaande villa’s. Woensdag 18 december 2019 werd dit gevierd met toekomstige bewoners van het plan. “Wij hebben veel zin in de nieuwe woning en zijn vandaag aanwezig om onze buren te ontmoeten,” aldus een bewoner.

Geplaatst: 18-12-2019

Enkele weken geleden is aannemingsbedrijf HAZ in opdracht van de gemeente Lelystad gestart met het bouwrijp maken van het gebied tussen wijkplein Warande en de Larserdreef. In de toekomst komen hier ongeveer 150 woningen.

Geplaatst: 25-11-2019

Het winterseizoen is begonnen en de rugstreeppad heeft zich al weer een tijdje verstopt (winterslaap). Gemeente Lelystad heeft voor de rugstreeppad een barrière opgeworpen rond het leefgebied in Warande. Daardoor heeft de pad geen mogelijkheid meer om een slaapplek buiten dit gebied te zoeken en blijft hij ook tijdens de winterslaap goed beschermd.

Geplaatst: 22-11-2019

Warande is 4 nieuwe straatnamen rijker. De Waterbies, Buizerdlaan, Orchideelaan en Zeearendtocht zijn door de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte geadviseerd en door het college van Lelystad vastgesteld.

Geplaatst: 22-11-2019

De bouw van de woningen van het project Spiegelgracht van ReadyforLiving langs de Haagwinde in Warande loopt voorspoedig. De oplevering wordt vooralsnog in april 2020 verwacht.

Geplaatst: 22-11-2019

Op enkele plekken heeft de gemeente Lelystad lichtmasten geplaatst om in de donkere maanden voor en na de kerst dit deel van De Olmen te verlichten. De verlichting is minimaal, maar dit is een bewuste keuze. Het zware verkeer en de komende werkzaamheden in het gebied vergroten de kans op schades aan de masten. Waar dit nodig is, wordt aanvullende verlichting geplaatst.

Geplaatst: 22-11-2019

Gezien het waterthema bij Het Eiland leek een trekvlot op deze plek zeer passend. Aan de ene zijde zou het trekvlot aanmeren bij Het Eiland en aan de andere zijde bij de openbare plek aan de Penningkruidstraat.

Geplaatst: 22-11-2019

Afgelopen week is het bouwrijp maken voor het Eiland wonen in Warande verder opgepakt. Naar verwachting zal dit project, drie van de vier eilanden, in oktober aan ontwikkelaars worden aangeboden. Hun inschrijvingen worden geselecteerd op basis van kwaliteit, duurzaamheid en prijs.

Geplaatst: 27-9-2019