Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Enkele weken geleden is aannemingsbedrijf HAZ in opdracht van de gemeente Lelystad gestart met het bouwrijp maken van het gebied tussen wijkplein Warande en de Larserdreef. In de toekomst komen hier ongeveer 150 woningen.

Geplaatst: 25-11-2019

Het winterseizoen is begonnen en de rugstreeppad heeft zich al weer een tijdje verstopt (winterslaap). Gemeente Lelystad heeft voor de rugstreeppad een barrière opgeworpen rond het leefgebied in Warande. Daardoor heeft de pad geen mogelijkheid meer om een slaapplek buiten dit gebied te zoeken en blijft hij ook tijdens de winterslaap goed beschermd.

Geplaatst: 22-11-2019

Warande is 4 nieuwe straatnamen rijker. De Waterbies, Buizerdlaan, Orchideelaan en Zeearendtocht zijn door de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte geadviseerd en door het college van Lelystad vastgesteld.

Geplaatst: 22-11-2019

De bouw van de woningen van het project Spiegelgracht van ReadyforLiving langs de Haagwinde in Warande loopt voorspoedig. De oplevering wordt vooralsnog in april 2020 verwacht.

Geplaatst: 22-11-2019

Op enkele plekken heeft de gemeente Lelystad lichtmasten geplaatst om in de donkere maanden voor en na de kerst dit deel van De Olmen te verlichten. De verlichting is minimaal, maar dit is een bewuste keuze. Het zware verkeer en de komende werkzaamheden in het gebied vergroten de kans op schades aan de masten. Waar dit nodig is, wordt aanvullende verlichting geplaatst.

Geplaatst: 22-11-2019

Gezien het waterthema bij Het Eiland leek een trekvlot op deze plek zeer passend. Aan de ene zijde zou het trekvlot aanmeren bij Het Eiland en aan de andere zijde bij de openbare plek aan de Penningkruidstraat.

Geplaatst: 22-11-2019

Afgelopen week is het bouwrijp maken voor het Eiland wonen in Warande verder opgepakt. Naar verwachting zal dit project, drie van de vier eilanden, in oktober aan ontwikkelaars worden aangeboden. Hun inschrijvingen worden geselecteerd op basis van kwaliteit, duurzaamheid en prijs.

Geplaatst: 27-9-2019

Maandag 23 september is er een bewonersavond georganiseerd vanwege de overlast in de Dotterbloemhof in het hofje bij de speelplek. Naast enkele bewoners waren ook Welzijn Lelystad, de politie en gemeente vertegenwoordigd. Op 7 juni 2018 zijn er afspraken gemaakt, met name over zwerfvuil en het voetballen bij en rond de speelplek. Deze zijn tijdens de bewonersavond geëvalueerd. Vooral het voetballen is en blijft een punt van aandacht.

Geplaatst: 24-9-2019

In De Olmen zijn half september tijdelijk masten geplaatst om de komende winter het gebied te verlichten. Deze tijdelijke masten zullen nadat het gebied verder is ingericht, worden vervangen voor een definitieve verlichting. De komende maand zal de verlichting echter nog niet branden. In verband met het niet tijdig kunnen leveren van de benodigde transformator kunnen de aanwezige kabels niet van spanning worden voorzien.

Geplaatst: 23-9-2019

De Wollewei is vorige maand opgeheven vanwege persoonlijke omstandigheden van de initiatiefneemster Freddy van Arnhem. Inmiddels hebben de bewonersvereniging Warande en Stichting 4-Fusion de handen ineengeslagen om de weide voort te zetten onder de naam ‘Schapenwei Warande’. Weide 1 komt te vervallen en de overige drie weides blijven bestaan.

Geplaatst: 19-9-2019

BBV development en de gemeente Lelystad hebben koop- en ontwikkelingsovereenkomsten voor nieuwbouw in Warande ondertekend. BBV development gaat op drie projectkavels in De Olmen aan de slag. Het gaat om bouwblok III en V aan de noordzijde van het Olmenpark en een ander bouwblok in het westelijke deel van dit deelgebied.

Geplaatst: 9-8-2019

Na de zomervakantie begint aannemingsbedrijf De Wilde met de aanleg van parkeerplaatsen, trottoirs etc. in Warande. Direct na de bouwvak worden afspraken gemaakt over de volgorde van het werk. Door de voortgang in de woningbouw is het mogelijk om de Zilverschoonlaan/Penningkruidstraat (vanaf de Wederiklaan), de Parnassialaan (inclusief delen van Boterbloemhof en Dotterbloemhof) en de Wederiklaan langs het Olmenpark definitief in te richten. Hiermee veranderen ook de laatste bouwstraten in het zuidwestelijke deel van het eerste deelplan in Warande in de definitieve bestrating.

Geplaatst: 31-7-2019