Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Fiets weg?

Laatst gewijzigd: 16-8-2019

Binnen de bebouwde kom van Lelystad is het niet toegestaan om een (brom)fiets langer dan 28 dagen aaneengesloten op dezelfde plaats in een fietsenrek te stallen. Aanvullend geldt dat in het Stadshart en bij het NS-station het niet is toegestaan om (brom)fietsen buiten de rekken te plaatsen. Te lang of foutief gestalde fietsen worden door de gemeente verwijderd. Bromfietsen worden in verband met hun gewicht en grotere kans op schades niet verwijderd maar bekeurd. De hoogte van de boete bedraagt € 65,- (exclusief administratiekosten).

Ophalen bij Dukaatstalling

  • Verwijderde fietsen worden gestald in het depot van de Dukaatstalling. U vindt deze aan de Dukaatpassage, tegenover The New Yorker.
  • Fietsen kunnen hier worden opgehaald tegen betaling van € 15,- en door het overleggen van legitimatie en de sleutel van het fietsslot. 
  • Op website verlorenofgevonden.nl staan alle verwijderde (brom)fietsen vermeld. Ook gevonden en verloren fietsen, brommers of scooters worden opgeslagen in het depot aan de Dukaatstalling en staan op de website vermeld.

Hoe lang wordt mijn fiets bewaard?

Verwijderde fietsen worden maximaal 13 weken bewaard in de Dukaatstalling. Daarna vervalt het eigendomsrecht en mag de gemeente besluiten wat er gaat gebeuren met de fietsen. Deze worden dan verkocht of als oud-ijzer afgevoerd.