Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

September

Nieuwsoverzicht

Scholieren van het Aeres VMBO Lelystad hebben voorlichting gekregen over de gevaren van afleiding in het verkeer. Jongerenorganisatie TeamAlert voert het project The Battle uit. Het evenement werd officieel geopend door wethouder Ed Rentenaar.

Geplaatst: 1-10-2018

Vrijdag 28 september 2018 is het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland geopend. Daarnaast werd ook de voucherregeling voor ondernemers gelanceerd. Flevolandse ondernemers willen groeien. Financiering is daarvoor een belangrijke voorwaarde, waarop ondernemers soms vastlopen. Met het nieuwe fonds springt provincie Flevoland in dat gat en lost het een probleem op.

Geplaatst: 28-9-2018

Het Sportcafé dat op woensdag 26 september plaatsvond, was een groot succes. De informele en informatieve netwerkbijeenkomst werd door Sportbedrijf Lelystad speciaal georganiseerd voor partners, sportbestuurders, sportvrijwilligers en sportorganisaties in Lelystad. De multifunctionele ruimte van Sportcentrum De Koploper was omgetoverd tot een waar café met bar. De avond werd geopend door de wethouder Sport, Elly van Wageningen. “Sporten en bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl is goed voor je, dat is wel bekend. En als je ook nog eens sport en beweegt met plezier dan is het dubbel zo goed. Want uiteindelijk is het ervaren van plezier aan sport en bewegen dé belangrijkste motivatie om te gaan en vooral te blijven sporten,” aldus de wethouder.

Geplaatst: 28-9-2018

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september vond bij Kartcentrum Lelystad de allereerste 24-uurs race van Nederland plaats, de Dutch 24H. Op zaterdag 22 september om 16.00 uur renden de ruim honderd ervaren en onervaren racefanaten naar de karts. Wethouder Elly van Wageningen was bij deze spectaculaire start aanwezig.

Geplaatst: 27-9-2018

De Raad van Toezicht van City Marketing Lelystad heeft Barry Porsius (44) uit Lelystad benoemd tot nieuwe directeur/bestuurder. Hij volgt hiermee per 1 november 2018 de huidige directeur Tony Merkelbach op, die eind dit jaar vertrekt.

Geplaatst: 26-9-2018

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid neemt gemeente Lelystad deel aan de allereerste landelijke Ongehinderd Testdag. Woensdagmiddag 3 oktober gaan honderden mensen met en zonder beperking op pad om locaties te testen op toegankelijkheid. Denk hierbij aan restaurants, winkels en vrije tijdslocaties, maar ook openbare locaties zoals het gemeentehuis. Vanaf 12.30 uur is iedereen welkom in het stadhuis voor de gezamenlijke aftrap.

Geplaatst: 26-9-2018

Gemeente Lelystad gaat komende periode zieke essen verwijderen in bosgebieden bij woonwijken en in Lelystadse bossen. De bomen zijn getroffen door de essentaksterfte. Dit is een besmettelijke schimmelziekte waardoor bomen uiteindelijk doodgaan. In februari van dit jaar is gestart met het verwijderen van zieke bomen. In het voorjaar is de aannemer gestopt om te voorkomen dat natte terreinomstandigheden schade toebrengen aan de bodem. Omdat de omstandigheden nu weer gunstig zijn, worden de kapwerkzaamheden hervat.

Geplaatst: 26-9-2018

Wethouder cultuur Peter Schot verrichtte maandag 24 september de opening voor alweer de veertiende editie van het Nederlands Filmfestival voor Scholieren (NFFS). Zoals gebruikelijk ook dit jaar weer in het Agora Theater. Er konden prijzen worden gewonnen in verschillende categorieën. Maar liefst zes inzendingen uit Lelystad wonnen een prijs.

Geplaatst: 25-9-2018

Zaterdag 22 september was wethouder Elly van Wageningen aanwezig bij het 60-jarige jubileumfeest van Bridgeclub BCL’58. Bij deze gelegenheid heeft zij de club een cheque overhandigd van € 600,-. Bridgeclub BCL’58 zal dit mooie bedrag benutten voor het stimuleren van het bridgen in Lelystad. Met de Stichting Welzijn zal gesproken worden over het benaderen van alleenstaande 70 plussers om kennis te maken met de bridge.

Geplaatst: 25-9-2018

Van zaterdag 22 tot zondag 23 september vond de eerste Lelystadse Samenloop voor Hoop plaats. Deze eerste Samenloop in Lelystad, waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang rondjes over de atletiekbaan lopen, leverde 17.220,68 euro op. Burgemeester Ina Adema mocht de symbolische cheque zondagmiddag aan de organisatie overhandigen. Het ingezamelde geld is bestemd voor de strijd tegen kanker.

Geplaatst: 25-9-2018

Zaterdag 22 september was het Burendag. In de Wijngaard was het die dag dubbel feest. De bewoners van hofje 32-39 en 75-90 vierden niet alleen Burendag, maar ook de opening van een speelpleintje en een natuurlijke speelplek in de hofjes. Burgemeester Ina Adema was gevraagd om bij de Burendagbijeenkomst aanwezig te zijn en beide speellocaties officieel te openen.

Geplaatst: 25-9-2018

De komende periode gaan de werkzaamheden voor het verfraaien van de openbare ruimte in De Promesse en Waagpassage van start. Deze week vinden de voorbereidingen plaats met het verleggen van de gasleiding. Dit is nodig voor de aanleg van de fonteintjes. De aannemer start in oktober en is naar verwachting eind maart 2019 klaar. In de periode van 15 november tot begin januari wordt in verband met de eindejaarsinkopen niet gewerkt. De herinrichting van De Promesse en Waagpassage is een stap in de verdere ontwikkeling van het Stadshart, zoals verwoord in het rapport ‘Lelystad: op weg naar een levendig Stadshart’ en toegelicht in een informatiebijeenkomst eerder dit jaar.

Geplaatst: 22-9-2018