Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

November

Nieuwsoverzicht

In opdracht van gemeente Lelystad voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder werkzaamheden uit in het Stadshart. Deze vinden plaatst tot medio 2019. Het betreft een deel van de straten De Promesse, Agorahof en Waagpassage. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat het Stadshart bereikbaar blijft.

Geplaatst: 12-11-2018

HVC is in de week van 5 november 2018 een campagne over afval scheiden en recyclen gestart: waarom is het goed om afval te scheiden en wat wordt er vervolgens van afval gemaakt? De campagne loopt in november en december 2018 en is gestart met ‘De Afvalspecial’, een speciale bijlage bij de Flevopost. In deze krant staat veel informatie en tips over het scheiden van afval.

Geplaatst: 9-11-2018

In het kader van de Week van de Pleegzorg heeft wethouder Nelly den Os woensdag 7 november 2018 een bezoek gebracht aan de heer en mevrouw Steenkamp. Carel en Clazien Steenkamp zijn al 25 jaar pleegouders en zijn om die reden, door de gemeente Lelystad en Vitree, in het zonnetje gezet.

Geplaatst: 9-11-2018

Donderdag 8 november brachten 22 kinderen van CBS De Ichtus uit Lelystad een ontbijt bij burgemeester Ina Adema in het stadhuis van Lelystad. Met dit Burgemeestersontbijt gaven ze gezamenlijk het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Geplaatst: 8-11-2018

Het college van Lelystad heeft een besluit genomen en onder voorbehoud van het oordeel van de gemeenteraad de prestatieafspraken voor 2019 tussen gemeente Lelystad, Centrada en Huurdersorganisatie HVOB vastgesteld. Belangrijk in de afspraken voor 2019 is de nieuwbouw van sociale huurwoningen in Lelystad. Met het aantrekken van de woningmarkt en de toegenomen nieuwbouw in de vrije sector, zowel koop als duurdere huur, is daarvoor ruimte ontstaan.

Geplaatst: 7-11-2018

MBO College Lelystad en Welzijn Lelystad willen samen een onderwijsprogramma ontwikkelen op het MBO College Lelystad, voor met name jongeren bij wie onderwijs volgen niet vanzelfsprekend is. Middels het programma worden de jongeren ondersteund en uitgedaagd. Doel is dat deze jongeren zelfredzaam, “maatschappijwijs” en minimaal met een startkwalificatie de school verlaten. Voor de ontwikkeling van “Lelybase” heeft het MBO College Lelystad een aanvraag ingediend voor een subsidie vanuit het transitiefonds sociaal domein.

Geplaatst: 7-11-2018

Het Ondernemersplein organiseert ook dit jaar een Week van de Ondernemer van 12 tot en met 16 november 2018. Het Ondernemersplein is onderdeel van het Informatieplein Wonen & Ondernemen van de gemeente Lelystad.

Geplaatst: 7-11-2018

Naar aanleiding van gesprekken die gevoerd zijn met de bewonersvereniging van Warande is de bestaande hondenkaart voor Warande verduidelijkt. Op deze kaart wordt met kleuren aangegeven welke uitlaatmogelijkheden er zijn in Warande.

Geplaatst: 7-11-2018

De gemeente heeft een reserveringsovereenkomst gesloten met een bureau dat ‘authentieke villa’s’ ontwerpt en zich onder die naam presenteert. Op drie kavels aan de Parnassialaan in Warande komt het bureau met een bijzonder plan. Het gaat om woningen waarin exclusieve oude-look-gevelstenen en dakpannen zijn verwerkt met historisch-gelijkende raamkozijnen, hardstenen raamdorpels en authentieke buitendeuren. Volgens ontwerpster Manon C. Jansen ‘alles in harmonie en afgestemd op de omgeving’.

Geplaatst: 7-11-2018

Ruim 4000 belangstellenden waren afgelopen zaterdag 3 november aanwezig bij de derde editie van de Infodag! Binnen vier thema’s (Bouwen, Bereikbaarheid, Werken & Leren, Omgeving) werden bezoekers, van jong tot oud, geïnformeerd over verschillende facetten van de uitbreiding van de luchthaven.

Geplaatst: 6-11-2018

Overal in Nederland organiseerden de provinciale landschappen op zaterdag 3 november de Natuurwerkdag. In Flevoland is dat Landschapsbeheer Flevoland. Wethouders Ed Rentenaar en Nelly den Os hebben in het Bultpark samen met andere vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken.

Geplaatst: 6-11-2018

Ruim 90 stoere jongens en meisjes deden zaterdagavond 3 november 2018 met hun ouders, opa’s en oma’s mee aan de Avond-Survival in het Belevenissenbos. Wethouder Nelly den Os stuurde de vijf groepen letterlijk en figuurlijk het bos in.

Geplaatst: 6-11-2018