Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Zwerfafvalcoördinator

Laatst gewijzigd: 23-1-2020

In veel wijken in Lelystad zijn er mensen die zich inzetten voor een mooie, schone leefomgeving. Dit gebeurt individueel, maar er zijn ook ouders die met een groepje kinderen maandelijks een uurtje zwerfvuil ruimen. Dit soort initiatieven worden ondersteund door de zwerfafvalcoördinator van gemeente Lelystad: Koos Essenstam. Koos denkt met bewoners mee en voorziet ze van materialen om het opruimen van zwerfafval makkelijker te maken.

Acties op scholen

Naast het ondersteunen van initiatieven van bewoners, worden er acties met scholen georganiseerd, waarbij nadruk wordt gelegd op het belang van recyclen. Hierdoor zien en leren kinderen dat afval eigenlijk geen afval is maar een grondstof voor een ander product.

Zwerfafval opruimen?

Wit u meer informatie over het opruimen van zwerfafval? Of wilt u een opruimactie in uw buurt organiseren? Eenmalig of vaker? Neem dan contact op met Koos Essenstam via mensenmakendebuurt@lelystad.nl.

Inspirerende filmpjes

Een greep uit de ideeën voor de openbare ruimte die bij de zwerfafvalcoördinator terechtkomen, worden de komende periode online gezet. Het doel hiervan is om nog meer mensen in Lelystad te inspireren en te laten zien wat mensen samen doen om de stad voor uit te helpen. Kijk hier voor de filmpjes: