Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Is uw woning veilig?

Laatst gewijzigd: 18-11-2019

De laatste jaren is een dalende trend te zien in het aantal woninginbraken in Lelystad. Dit neemt niet weg dat gemeente Lelystad, politie en Openbaar Ministerie onverminderd hard aan de slag blijven om woninginbraken gericht aan te pakken.

Blijf alert

Ook voor inwoners is het belangrijk om alert te blijven en er alles aan te doen om een inbraak te voorkomen. Veel inbrekers slaan toe omdat ze weten dat bewoners even van huis zijn of een raam open zien staan. Ook is het voor een inbreker eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Wat kunt u doen om een inbraak te voorkomen?

Wat te doen bij verdachte situaties?

Bij verdachte situaties in en rondom uw huis of dat van uw buren, bel direct 112. Houd de daders in het zicht en probeer zo goed mogelijk het signalement aan de centralist door te geven. Bent u het slachtoffer van een inbraak geworden, maar zijn de daders inmiddels niet meer in beeld, bel 0900-8844 of ga voor een aangifte naar politiebureau De Doelen (De Doelen 10-01, 8233 GP Lelystad).

Meld u aan bij Burgernet

Om de pakkans te vergroten, wordt bij een duidelijk signalement ook gebruikgemaakt van Burgernet. Burgernetdeelnemers in de omgeving krijgen dan een oproep om mee uit te kijken naar verdachte personen en/of voertuigen. Aanmelden voor Burgernet kan via www.burgernet.nl.