Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nelly den Os - PvdA

Laatst gewijzigd: 9-10-2018

Wethouder en 3e locoburgemeester

Werken aan welbevinden

Mijn portefeuille richt zich op de Lelystadse samenleving en hoe we iedereen in de samenleving mee kunnen laten doen. Of het nu gaat om kwetsbare ouderen die ondersteuning nodig hebben, jongeren met een goed initiatief voor een leefbare stad of kinderen die kansen krijgen om boven zichzelf uit te stijgen. Het welzijn van alle mensen staat hierbij centraal.


We vinden het belangrijk dat kwetsbaren in de samenleving zo veel mogelijk op eigen kracht of met lichte ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers kunnen bereiken. Daarbij willen we investeren in goede wijkvoorzieningen en mensen beter informeren over de mogelijkheden voor ondersteuning. Kinderen zijn de toekomst en verdienen het om kansen te krijgen waarmee ze zichzelf kunnen ontwikkelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Natuurlijk geldt dit ook voor kinderen die tussen wal en schip dreigen te vallen. Hierbij is goede samenwerking met betrokken partijen een  belangrijke voorwaarde.


Onze stad wordt gewaardeerd om zijn groen en ruimte. Ik zal me hard maken voor goed en betaalbaar onderhoud, zodat het een kwaliteit blijft in onze leefomgeving. Om met elkaar de stad beter te maken is een goed en stevig ingericht gemeentelijk apparaat belangrijk. Ik ben er trots op dat ik al deze waardevolle portefeuilles met belangrijke thema’s mag vertegenwoordigen voor de stad en haar inwoners.

Portefeuille

  • Wmo (Maatschappelijke dienstverlening)
  • Jeugdzorg
  • Beheer openbare ruimte (coördinerend ‘Mensen Maken de buurt’)
  • Personeel en organisatie, Informatisering en automatisering, bedrijfsvoering, digitalisering/ICT

Online