Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Jongeren Maken de Stad

Laatst gewijzigd: 29-12-2018

Wil je aan de slag met een leuk, bijzonder of slim initiatief om je buurt op te fleuren? Of heb je een idee dat zorgt voor een nog betere sfeer in je wijk? Maar weet je niet precies hoe je het moet aanpakken of uitwerken? Wij denken graag mee! Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt waar je zelf aan bijdraagt, daar helpen wij graag aan mee.

Ook een idee?

Jouw idee hoeft niet tot in detail uitgewerkt te zijn. Ook is ieder idee, hoe eenvoudig ook,  welkom. De regels zijn eenvoudig: het moet een idee van jongeren zijn! Dus…. heb je een goed idee, en wil je hier mee aan de slag? Laat het ons weten. Dan kijken we samen hoe jouw idee het beste uit kunnen voeren. Mail het idee naar: mensenmakendebuurt@lelystad.nl, of neem contact op met Jakob Stolk, kwartiermaker Jongeren Maken de Stad. Bekijk het filmpje en ontdek hoe Jakob kan helpen bij het realiseren van jouw idee!

Filmpjes voor inspiratie

Inspiratie nodig voor jouw idee? Bekijk dan onderstaande filmpjes:

  1. Het eerste Frisfeest in Lelystad vond plaats in poppodium Corneel op 26 oktober 2018. Hoe zijn de Lelystadse Frisfeesten ontstaan? Zie hoe Jasmyn Joenje, Marwa en Malak Doufikar, Nikita liplijn,  samen met Jakob Stolk (kwartiermaker Jongeren Maken de Stad) hun idee hebben gerealiseerd. Bekijk het filmpje.
  2. De 18-jarige Lelystedeling Denise heeft voor Coming Out Day de musical ‘Op ieder potje past een dekseltje’, geschreven. De musical gaat over homoseksualiteit en de acceptatie hiervan en is met succes op de planken gebracht bij de Kubus in Lelystad. Bekijk het filmpje hier.