Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Trouwambtenaar

Laatst gewijzigd: 15-7-2016

De gemeente Lelystad beschikt over een enthousiast team van trouwambtenaren. Ieder van ons geeft op geheel eigen wijze vorm en inhoud aan de huwelijksceremonie. In alle gevallen proberen we zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de persoonlijke wensen en ideeën die het bruidspaar heeft over de ceremonie.

De trouwambtenaren stellen zich voor

Werkwijze

Op basis van beschikbaarheid wordt de planning van de trouwambtenaren geregeld. U kunt bij de ondertrouw wel een voorkeur uitspreken. De gemeente Lelystad laat alleen huwelijken voltrekken door eigen trouwambtenaren, dan wel trouwambtenaren die in een andere gemeente benoemd zijn en door de rechtbank beëdigd zijn. Het is ook mogelijk om in overleg met de trouwambtenaar andere mensen het woord te geven voor een extra persoonlijk tintje.

Kennismaking

Ongeveer twee weken voordat het huwelijk plaats vindt, neemt de trouwambtenaar contact met u op om een afspraak te maken voor een kennismakingsbezoek. De eventuele bijzonderheden kunnen ook telefonisch besproken worden. Tijdens de kennismaking bespreken we de officiële gang van zaken en krijgen we een indruk van elkaar. We nemen met elkaar door wat u kunt verwachten tijdens de huwelijksvoltrekking, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In dit gesprek kunt u ook uw persoonlijke bijzonderheden en wensen kenbaar maken. Bijvoorbeeld een gedicht voorlezen of kinderen betrekken bij de ceremonie.