Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lelystad in MRA

Laatst gewijzigd: 4-6-2015

In het oosten van Metropoolregio Amsterdam ligt Lelystad, hoofdstad van Flevoland. Gelegen aan het water met volop kansen voor watersport. Dynamisch, vooruitstrevend, vooroplopend en avontuurlijk. Mensen werken dagelijks aan de ontwikkeling van deze bijzondere stad.

Ontwikkeling

Het Stadshart ontwikkelt zich tot een modern stadscentrum, de luchthaven wordt een aantrekkelijke plaats voor zakelijke luchtvaart, aan het IJsselmeer komt een goederenvervoersknooppunten. De gebiedsontwikkeling in Lelystad is van betekenis voor de mainportontwikkeling van Schiphol en kan bijdragen aan de verbetering van de bereikbaarheid en de bevoorrading van de Metropoolregio Amsterdam. Bedrijfskavels zijn hier direct beschikbaar. Dat is Lelystad, de plek waar de onstuimige Zuiderzee plaatsmaakte voor ruimte om te wonen, te werken en te recreëren.

Partner van Metropoolregio Amsterdam

Samen zijn we sterker. Daarom is onze gemeente partner van de Metropoolregio Amsterdam, het unieke samenwerkingsverband van overheden in het noordelijke deel van de Randstad. Onder deze naam werken regiobestuurders aan het verder ontwikkelen van het ruimtelijk domein. De bundeling van krachten zorgt voor betere afstemming, snellere besluitvorming en een krachtige stem richting ‘Den Haag’. Resultaat is een sterke economie, een betere bereikbaarheid, een prettiger woon- en leefomgeving, en een mooier landschap. Kortom, een krachtig én prachtig metropoolgebied waar het goed wonen en werken is, nu en straks.