Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Hoogbouw en het nieuwe inzamelen

Laatst gewijzigd: 8-4-2019

Het scheiden van afval in hoogbouw is lastiger dan bij laagbouw. Dit komt omdat er geen of te weinig ruimte is voor minicontainers, terwijl het plaatsen van ondergrondse of bovengrondse containers ook effectief moet zijn. We willen bewoners van hoogbouw desondanks graag helpen bij afval scheiden.

Plastic verpakkingen, blik en drinkpakken

In 2018 en 2019 verandert het inzamelsysteem voor huishoudelijk afval voor laagbouw in Lelystad. De (huidige) verzamelcontainers voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken die in de stad vrijkomen door het nieuwe inzamelen worden dan bij de hoogbouwlocaties geplaatst. Zo kunnen bewoners van hoogbouw makkelijker plastic verpakkingen, blik en drinkpakken scheiden. De verzamelcontainers die nu bij supermarkten zijn geplaatst, zullen in de toekomst gewoon blijven staan.

Gft en etensresten

Voor bewoners van hoogbouw is het mogelijk om een bak voor gft en etensresten met elkaar te delen. Voorwaarden hiervoor zijn:

  • Er is ruimte in de hoogbouwlocatie om de minicontainer voor gft en etensresten te plaatsen.
  • De minicontainer wordt voor het legen door de bewoner(s) op de dichtstbijzijnde aanbiedplaats voor minicontainers (van de laagbouw) geplaatst. Zo kan HVC de bak voor gft en etensresten legen.

Verder kijken wij naar de mogelijkheden om een wormenhotel neer te zetten bij hoogbouwlocaties die dat willen. Zo kunt u ook uw etensresten (deels) kwijt en tot compost laten maken door de wormen. 

Oud papier en karton

Voor bewoners van hoogbouw is het mogelijk om een bak voor oud papier en karton met elkaar te delen. Voorwaarden hiervoor zijn:

  • Er is ruimte in de hoogbouwlocatie om de minicontainer voor papier te plaatsen.
  • De minicontainer wordt voor het legen door de bewoner(s) op de dichtstbijzijnde aanbiedplaats voor minicontainers (van de laagbouw) geplaatst. Zo kan HVC de bak voor oud papier en karton legen.

Contact

Woont u in hoogbouw en wilt u gebruik maken van een minicontainer voor gft en etensresten of voor oud papier en karton? Mail naar gemeente@lelystad.nl. Dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.