Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Buurten met 4 minicontainers aan huis

Laatst gewijzigd: 9-4-2019

Het invoeren van het nieuwe inzamelen met 4 bakken aan huis gaat gefaseerd, buurt voor buurt.

Invoering gaat buurt voor buurt

  • In oktober 2018 zijn de eerste buurten met het nieuwe inzamelen gestart: Oostervaart, Groenevelden, Bronsweg, Beginweg, Flevopoort, Noordersluis, Golfresort, Landerijen Noord-Oost en Zuid-West en het buitengebied.
  • Bewoners ontvingen de nieuwe bak voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. En de grijze restafvalbak werd omgewisseld voor een nieuw exemplaar. In deze buurten haalt HVC het plastic eens in de twee weken aan huis op. Het restafval eens in de vier weken.
  • Met resultaat: in de eerste maanden is gemiddeld 15% meer grondstoffen opgehaald, waaronder plastic. En HVC haalt een stuk minder restafval op in deze buurten.
  • Woont u in een buurt die nog niet gestart is? In de loop van het jaar gaat ook uw buurt over.  U ontvangt een brief van HVC, circa 2 weken voordat het nieuwe inzamelen in uw buurt gaat starten.
  • In deze brief staan meer details, zoals de exacte startdatum, wanneer u de nieuwe minicontainer voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (grijs met oranje deksel) ontvangt en wat de nieuwe inzameldagen worden.