Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

De speelplek aan de Boterbloemhof is gekozen en wordt medio dit jaar ingericht. De afgelopen periode konden de omwonenden kiezen uit verschillende ontwerpen voor een speelplek.

Geplaatst: 27-3-2019

Liefde, zon èn confetti in de lucht. Op een zonnige Valentijnsdag 2019 vierden ReadyforLiving, de gemeente Lelystad én toekomstige bewoners de bouwstart van MONDRIAAN: negen ééngezinswoningen aan de Weegbree in Warande. Samen met wethouder Janneke Sparreboom ontstaken de toekomstige bewoners een confettikanon, om daar het begin van de bouw mee te markeren.

Geplaatst: 15-2-2019

Binnen negen maanden na start bouw heeft BAM Wonen 25 middensegment huurwoningen in de nieuwe woonwijk Warande opgeleverd. Wethouder Wonen en 1e locoburgemeester Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad en Pim de Boer, directeur Noordwest bij BAM Wonen hebben symbolisch de gouden sleutel van de huurwoningen aan de eerste nieuwe bewoners overhandigd.

Geplaatst: 25-1-2019

Vanaf maandag 7 januari 2019 wordt door Timmer Grond-, weg- en waterbouw riolering aangelegd in de Koriander.

Geplaatst: 17-12-2018

In opdracht van de gemeente Lelystad heeft De Wilde Grond-, weg- en waterbouw de afgelopen maanden gewerkt aan de definitieve inrichting van deelplan 1 in Warande. In dat kader zijn onder andere de Boterbloemhof, de Egelkopstraat en de Zilverschoonlaan ingericht. Verder zijn op veel plaatsen trottoirs en parkeerplaatsen aangelegd. De komende weken zullen nog meer trottoirs worden gelegd, zoals rondom de woningen langs park het Waterschip. De bomen voor de Zilverschoonlaan zijn inmiddels geleverd en worden op dit moment geplant.

Geplaatst: 17-12-2018

Met ingang van 17 februari 2019 zal de busroute van lijn 5 door Warande een wijziging ondergaan. Waar nu nog Warande eindbestemming is van deze lijn, zal na die datum de bus doorrijden tot aan Hollandse Hout. Dit betekent dat de route van lijn 5 in zes weken tijd twee keer zal worden aangepast. De eerste keer vanwege werkzaamheden aan de Koriander. De bus blijft dan nog steeds in één richting rijden. De tweede keer wordt de dienstregeling aangepast.

Geplaatst: 13-12-2018

Soms horen we dat mensen denken dat de Wollewei een project is van de gemeente. Dat is niet zo, het is een ongesubsidieerd particulier initiatief. Eind 2014 ging een lang gekoesterde wens van Freddy van Arnhem in vervulling en is De Wollewei geopend. Zolang er nog niet gebouwd wordt op deze grond, heeft de gemeente toestemming gegeven de grond te gebruiken voor De Wollewei.

Geplaatst: 5-12-2018

Naar aanleiding van gesprekken die gevoerd zijn met de bewonersvereniging van Warande is de bestaande hondenkaart voor Warande verduidelijkt. Op deze kaart wordt met kleuren aangegeven welke uitlaatmogelijkheden er zijn in Warande.

Geplaatst: 7-11-2018

De gemeente heeft een reserveringsovereenkomst gesloten met een bureau dat ‘authentieke villa’s’ ontwerpt en zich onder die naam presenteert. Op drie kavels aan de Parnassialaan in Warande komt het bureau met een bijzonder plan. Het gaat om woningen waarin exclusieve oude-look-gevelstenen en dakpannen zijn verwerkt met historisch-gelijkende raamkozijnen, hardstenen raamdorpels en authentieke buitendeuren. Volgens ontwerpster Manon C. Jansen ‘alles in harmonie en afgestemd op de omgeving’.

Geplaatst: 7-11-2018

Wethouder Janneke Sparreboom van Wonen heeft donderdag 1 november 2018 samen met toekomstige bewoners Gijs en Thijme Sesink het feestelijke startsein gegeven van de bouw van 11 vrijstaande- en halfvrijstaande villa’s op de Wederiklaan aan het Olmenpark in Warande. De villa’s zijn een ontwikkeling van de Amsterdamse architecten en ontwikkelaars Bets & Oudendorp in samenwerking met ReadyforLiving.

Geplaatst: 5-11-2018

Wethouder wonen Janneke Sparreboom heeft een werkbezoek gebracht aan het project MorgenWonen aan de Ranonkellaan in Warande. Directeur Marcel Schipper, Regiomanager Hans Borsje, Manager Markt en Innovatie Rik Hulsman en Planontwikkelaar Erik ten Hove van Volker Wessels Vastgoed leidden de wethouder gezamenlijk rond over de bouwplaats, waar 28 volledig woonklare middeldure huurwoningen gerealiseerd worden. Er werd gekeken naar het unieke concept, waarbij woningen in een dag in elkaar gezet worden.

Geplaatst: 5-11-2018

Sinds maandag 5 november 2018 worden de nieuwbouwwoningen uit het complex Haagwinde in Warande gefaseerd via de website van Centrada online gezet. Van de in totaal 20 huurappartementen verschijnen er de komende weken 18 gefaseerd op de website.

Geplaatst: 5-11-2018