Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Maandag 23 september is er een bewonersavond georganiseerd vanwege de overlast in de Dotterbloemhof in het hofje bij de speelplek. Naast enkele bewoners waren ook Welzijn Lelystad, de politie en gemeente vertegenwoordigd. Op 7 juni 2018 zijn er afspraken gemaakt, met name over zwerfvuil en het voetballen bij en rond de speelplek. Deze zijn tijdens de bewonersavond geëvalueerd. Vooral het voetballen is en blijft een punt van aandacht.

Geplaatst: 24-9-2019

In De Olmen zijn half september tijdelijk masten geplaatst om de komende winter het gebied te verlichten. Deze tijdelijke masten zullen nadat het gebied verder is ingericht, worden vervangen voor een definitieve verlichting. De komende maand zal de verlichting echter nog niet branden. In verband met het niet tijdig kunnen leveren van de benodigde transformator kunnen de aanwezige kabels niet van spanning worden voorzien.

Geplaatst: 23-9-2019

De Wollewei is vorige maand opgeheven vanwege persoonlijke omstandigheden van de initiatiefneemster Freddy van Arnhem. Inmiddels hebben de bewonersvereniging Warande en Stichting 4-Fusion de handen ineengeslagen om de weide voort te zetten onder de naam ‘Schapenwei Warande’. Weide 1 komt te vervallen en de overige drie weides blijven bestaan.

Geplaatst: 19-9-2019

BBV development en de gemeente Lelystad hebben koop- en ontwikkelingsovereenkomsten voor nieuwbouw in Warande ondertekend. BBV development gaat op drie projectkavels in De Olmen aan de slag. Het gaat om bouwblok III en V aan de noordzijde van het Olmenpark en een ander bouwblok in het westelijke deel van dit deelgebied.

Geplaatst: 9-8-2019

Na de zomervakantie begint aannemingsbedrijf De Wilde met de aanleg van parkeerplaatsen, trottoirs etc. in Warande. Direct na de bouwvak worden afspraken gemaakt over de volgorde van het werk. Door de voortgang in de woningbouw is het mogelijk om de Zilverschoonlaan/Penningkruidstraat (vanaf de Wederiklaan), de Parnassialaan (inclusief delen van Boterbloemhof en Dotterbloemhof) en de Wederiklaan langs het Olmenpark definitief in te richten. Hiermee veranderen ook de laatste bouwstraten in het zuidwestelijke deel van het eerste deelplan in Warande in de definitieve bestrating.

Geplaatst: 31-7-2019

LATEI projectontwikkeling B.V. en de gemeente Lelystad hebben 15 juli 2019 de koop- en ontwikkelingsovereenkomst voor nieuwbouw in Warande ondertekend. LATEI gaat als hoogste bieder van geselecteerde partijen aan de slag met Blok IV in De Olmen in Warande. Er komen maximaal 18 rijwoningen en maximaal 10 twee-onder-één-kapwoningen.

Geplaatst: 19-7-2019

Woensdag 10 juli zijn de woningen van ‘De Eenheid’ in de verkoop gegaan. Het gaat om 20 woningen, 2 2 onder 1 kapwoningen, 2 appartementen en 4 maisonnettes. De architect van ‘De Eenheid’ heeft zich laten inspireren door kunstschilder Piet Mondriaan, passend bij de stijl van De Olmen in Warande. De woningen en appartementen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Geplaatst: 12-7-2019

Het hoogste punt van de vrijstaande woningen van Wonen in Warande van Bouwsaam is bereikt. Vrijdag 5 juli werd dit samen met de toekomstige bewoners en betrokkenen gevierd aan de Poelkruidstraat in Lelystad. Bouwsaam bouwt aan het Olmenpark in totaal 3 vrijstaande woningen en aan de Parnassialaan 6 twee-onder-één kapwoningen. De verwachtte oplevering van de vrijstaande woningen is eind 2019.

Geplaatst: 11-7-2019

Na 5 jaar wordt de Wollewei in Warande binnenkort opgeheven. Dit bijzondere initiatief, dat door velen erg gewaardeerd werd, vraagt veel onderhoud en aandacht.

Geplaatst: 9-7-2019

Eind mei is firma Knipscheer druk bezig geweest met de werkzaamheden voor het aanleggen van het nieuwe voetbalveld in het Olmenpark. Het straatmeubilair en de doelpalen zijn vervolgens eind juni aangebracht. Het veld is ingezaaid en wordt voor medio juli gemaaid. Daarna kunnen de kinderen gaan voetballen. Ideaal nu de vakantie is begonnen!

Geplaatst: 2-7-2019

Trebbe gaat als hoogste bieder van geselecteerde partijen aan de slag met Blok II in het Olmenkwartier in De Olmen in Warande. Er komen maximaal 26 rijwoningen, 4 x 2-1 kap woningen en 1 vrijstaande woning.

Geplaatst: 1-7-2019

Vrijdagmiddag 7 juni doopte wethouder Wonen, Janneke Sparreboom de betonnen vloer van project Spiegelgracht. Dat gebeurde met het leegspuiten van een fles champagne. Het markeerde de feestelijke bouwstart van 22 woningen van de Lelystadse ontwikkelaar ReadyforLiving. De grachtenwoningen zijn onderdeel van het gebied Wijkplein in nieuwbouwwijk Warande. Ongeveer 70 toekomstige bewoners en betrokkenen bij het project waren hierbij aanwezig. Naar verwachting worden de woningen voorjaar 2020 opgeleverd.

Geplaatst: 11-6-2019