Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Parkeertarieven

Laatst gewijzigd: 7-1-2020

In het stadshart, het Lelycentre en aan de kust geldt betaald parkeren.

Plattegronden en tarieven

De kleurgebieden op de parkeerkaart corresponderen met onderstaande tarieventabel. Voor meer informatie kan u ook kijken op de website van Parkeerservice.

Betaald parkeren op straat

  2019       2020      
Groen € 1,90 per uur - - € 1,60 per uur  -  -
Paars € 1,50 per uur € 6,50 per dag € 1,60 per uur € 6,50 per dag
Geel € 0,85 per uur € 3,00 per dag € 0,85 per uur € 3,00 per dag
Roze - - € 3,50 per dag - -  € 3,50 per dag
Blauwe zone parkeerschijf verplicht

Parkeergarages en -terreinen

  per uur  per dag  per uur per dag
Parkeergarages Neringweg, De Waag, Zilverpark, Agoradek, MC Zuiderzee* €1,50 €6,50 €1,60   €6,50 
Batavia (P6) | lang parkeren** n.v.t. € 3,50 n.v.t. € 3,50

Voor informatie over parkeerbundels, kortingskaarten, abbonementen, parkeerkaarten en vergunningen kunt u kijken op de website van Parkeerservice

Zon- en feestdagen

Uitgezonderd in het kleurgebied Roze is op zon- en feestdagen geen parkeergeld verschuldigd. Als feestdagen worden aangemerkt: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pasen, Pinksteren en Kerst.

Parkeerticket verloren?

Het tarief voor een verloren parkeerticket bedraagt € 10,-. Tussen 0.00 uur en 7.00 uur wordt, aanvullend op het tarief van een dagkaartje, voor het openen van de garage de kosten van het voorrijden/openen garage door het beveiligingsbedrijf in rekening gebracht. De kosten hiervoor zijn € 75,- per keer en dienen contant te worden voldaan.

Heeft u een boete gekregen?

Als u een (parkeer)boete heeft gekregen en u bent het hier niet mee eens, dan vindt u aan de achterzijde van de bon vaak de informatie over hoe u bezwaar of beroep kunt aantekenen tegen deze boete. Op de website van de ANWB leest u meer over een bezwaar aantekenen.

Camera's

Alle camerabeelden vanuit de parkeergarages, vanaf het ziekenhuisterrein en vanuit de fietsenstallingen komen samen in de meldkamer van Parkeerservice in Amersfoort. Deze meldkamer is 24 uur per dag in bedrijf. De camerabeelden worden opgeslagen en zijn alleen beschikbaar voor de politie en het Openbaar Ministerie (indien dit noodzakelijk is voor een handhavingszaak).