Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Ruim 4000 belangstellenden waren afgelopen zaterdag 3 november aanwezig bij de derde editie van de Infodag! Binnen vier thema’s (Bouwen, Bereikbaarheid, Werken & Leren, Omgeving) werden bezoekers, van jong tot oud, geïnformeerd over verschillende facetten van de uitbreiding van de luchthaven.

Geplaatst: 6-11-2018

De vierde editie van de twee keer per jaar uitkomende Lelystad Airportkrant is dinsdag 23 oktober 2018 verschenen. De krant wordt als bijlage bij in Flevoland uitgegeven huis-aan-huisbladen verspreid in de gehele provincie in een oplage van 180.000 exemplaren.

Geplaatst: 23-10-2018

Zaterdag 3 november 2018 is de 3e editie van de Infodag Lelystad Airport. U bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur in de nieuwe – nog onafgewerkte – passagiersterminal aan het Terminalplein 2. De infodag staat, onder het motto ‘Check-innovatie@LelystadAirport’, in het teken van innovatie en duurzaamheid.

Geplaatst: 12-10-2018

De 3e editie van de halfjaarlijkse Lelystad Airportkrant is vandaag verschenen. Deze krant komt huis-aan-huis in Flevoland in de bus, samen met de in de 6 gemeenten verschijnende huis-aan-huiskranten in een totaaloplage van 176.000 exemplaren. De krant is een uitgave van de Stichting Zakenfestival Flevoland, in opdracht van Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad. Zij willen hiermee inwoners van Flevoland informeren over alles wat komt kijken bij de aanleg van een passagiersluchthaven en de voortgang daarin.

Geplaatst: 20-6-2018

Woensdag 20 juni 2018 verschijnt de 3e editie van de Lelystad Airportkrant. Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven twee keer per jaar deze krant uit om inwoners van Flevoland te informeren over alles wat komt kijken bij de aanleg van een passagiersluchthaven. De krant wordt huis-aan-huis in heel Flevoland verspreid.

Geplaatst: 8-6-2018

Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop naar 21.30 uur) vindt de belevingsvlucht van de vliegroutes Lelystad Airport plaats. Bewoners en andere betrokkenen uitten in het najaar van 2017 de wens een belevingsvlucht op de vliegroutes uit te voeren. Met een regiegroep, heeft in een aantal bijeenkomsten afstemming plaats gevonden over de wijze waarop de belevingsvlucht zal worden uitgevoerd, de beleving van omwonenden en recreanten wordt uit gevraagd en het geluid wordt op een aantal punten gemeten.

Geplaatst: 23-5-2018

Stichting De Lelystadse Boer, een groep van zeventig verenigde boeren rondom Lelystad Airport, krijgt een bijdrage van € 129.585,- uit het Luchthavenfonds. Dit bedrag zetten zij in voor verdere professionalisering van de organisatie, duurzame energieprojecten en voor onderzoek om regionale voedselproducten voor reizigers van Lelystad Airport te ontwikkelen.

Geplaatst: 28-3-2018

Op vrijdag 23 maart heeft de nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport het hoogste punt bereikt. In de bouw is dit een belangrijk moment, daarom werd hier door Lelystad Airport en TBI-combinatie J.P. van Eesteren │Croonwolter&dros tijdens een feestelijk moment bij stil gestaan.

Geplaatst: 26-3-2018

Het college van de gemeente Lelystad is teleurgesteld over verder uitstel van de uitbreiding van Lelystad Airport tot 1 april 2020. "Dit is een zware teleurstelling voor iedereen die zich zo enorm ingezet heeft om uitstel te voorkomen. Bedrijven staan klaar en wachten met hun investeringsbeslissing op een positief besluit over de opening van Lelystad Airport. Werkgelegenheid is voor deze regio essentieel," aldus wethouder economische zaken Jop Fackeldey.

Geplaatst: 21-2-2018

Mandag 5 februari 2018 overhandigde voorzitter Cees Okkerse van Stichting Lelystad Airport Moet Door aan minister Cora van Nieuwenhuizen een manifest van het gezamenlijke bedrijfsleven in en rondom Flevoland dat de minister oproept om in het belang van de mainport Schiphol alles te doen wat in haar vermogen ligt om de opening van Lelystad Airport in april 2019 te bevorderen.

Geplaatst: 6-2-2018

Tien bedrijfskringen uit Flevoland en Gelderland en VNO NCW Flevoland hebben dinsdagmorgen 30 januari 2018 een manifest ondertekend voor spoedige opening van Lelystad Airport. "We verzoeken de minister alles te doen wat in haar vermogen ligt om Lelystad Airport op 1 april 2019 als vakantieluchthaven open te stellen," aldus Dirk Jan Verdoorn, namens de ondernemers in de regio en voorzitter van Bedrijfskring Lelystad.

Geplaatst: 30-1-2018

Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad werken samen aan uitbreiding van luchthaven Lelystad. Daarover communiceren zij via www.uitbreidinglelystadairport.nl. Geïnteresseerden kunnen zich nu ook abonneren op een gezamenlijke digitale nieuwsbrief. Daarmee vervalt deze nieuwsbrief Ontwikkeling Lelystad Airport die de gemeente Lelystad een tijdlang zelfstandig heeft uitgebracht.

Geplaatst: 18-1-2018