Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Op initiatief van een enthousiaste inwoner van Lelystad vond op donderdag 16 januari 2020 voor het eerst een 'Vraagelkaar'-café plaats in de burgerzaal in het stadhuis. Wethouder Nelly dan Os roemde de warme verbindingen die ontstaan tijdens de activiteiten die Vraagelkaar organiseert en via de website.

Geplaatst: 20-1-2020

Het afscheid van Rob Verhoeff als directeur van Lelystad Airport Businesspark leverde ‘De Lelystadse Uitdaging’ een donatie van 1.500 euro op. Wethouder Janneke Sparreboom (gemeente Lelystad), gedeputeerde Jan-Nico Appelman (provincie Flevoland) en wethouder Maaike Veeningen (gemeente Almere) overhandigden hem namens de gezamenlijke aandeelhouders van het Businesspark de symbolische cheque.

Geplaatst: 17-1-2020

De nieuwe gemeentegids is gratis af te halen op verschillende plekken in de stad. De gemeentegids geeft informatie over en adressen van lokale bedrijven en organisaties. Ook is informatie te vinden over verenigingen voor sport, muziek en dans. Daarnaast bevat de gids informatie over de producten en diensten van de gemeente. Zoals hoe het aanvragen werkt van een paspoort, ID-kaart, rijbewijs, uittreksel of uitkering. Stichting Welzijn Lelystad heeft de welzijn- en zorgwijzer samengesteld.

Geplaatst: 17-1-2020

De doorstroomgroepen op basisschool de Poolster, de Vuurtoren en de Optimist zorgen voor een betere start van kleuters in het basisonderwijs. Kinderen met een groot risico op achterstand profiteren het meest van het aanbod. Dit blijkt uit de evaluatie, uitgevoerd door onderzoeksbureau Sardes. Dinsdag 14 januari 2020 stonden GO! Kinderopvang, Stichting SchOOL en de gemeente Lelystad in Atolplaza stil bij het positieve resultaat.

Geplaatst: 17-1-2020

Op donderdag 16 januari is een uniek wervingsproject van start gegaan bij werkgever Van Wijk Nederland B.V. UWV heeft in samenwerking met de Gemeente Almere, Werkbedrijf Lelystad, opleider Haprotech Lasopleidingen B.V en Van Wijk een leerwerktraject gerealiseerd. Deze Lelystadse werkgever heeft ruimte voor zes lassers. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt waren deze vacatures voor Van Wijk moeilijk te vervullen.

Geplaatst: 16-1-2020

Het college heeft de nieuwe provinciebrede Bodemkwaliteitskaart vastgesteld voor het grondgebied van de gemeente Lelystad. Deze nieuwe kaart is aangevuld met informatie over PFAS in de grond. Dat betekent dat in Lelystad weer veel grond verplaatst en hergebruikt kan worden zonder onderzoek, net als in de oude situatie. De raad wordt hierover geïnformeerd.

Geplaatst: 15-1-2020

De gemeente Lelystad ziet kansen het adviesrapport van de commissie Remkes om te zetten in daden, waarmee het proces tot opening van Lelystad Airport verder kan. Het advies gaat over de bijdrage die de luchtvaartsector moet leveren aan de vermindering van de stikstofuitstoot. Schiphol geeft aan dat zij zich bewust is van haar verantwoordelijkheid en zich wil inzetten om de noodzakelijke maatregelen te realiseren.

Geplaatst: 15-1-2020

Vanaf januari 2020 biedt gemeente Lelystad de mogelijkheid van een eenvoudig huwelijk of eenvoudige partnerschapsregistratie. Dit is een ceremonie met een bescheiden opzet. De gemeente biedt deze mogelijkheid aan naast de al bestaande gratis ceremonie en de uitgebreide ceremonie. De gemeente biedt de eenvoudige ceremonie vier keer aan op de dinsdagmiddag: om 13.30 uur, 14.00 uur, 14.30 uur en 15.00 uur. Het eenvoudig huwelijk of geregistreerd partnerschap kost in 2020 € 150,-.

Geplaatst: 15-1-2020

Wegens gezondheidsredenen draagt wethouder Ed Rentenaar (InwonersPartij), in overleg, al zijn portefeuilleonderdelen voor de komende weken over aan zijn collega wethouders.

Geplaatst: 14-1-2020

Wethouder Nelly den Os en Bertie Schaap, directeur van De Albatros, gaven donderdag 9 januari 2020 het startschot voor de campagne Drink Water. Basisschool De Albatros is de eerste basisschool in Lelystad die zich heeft aangemeld voor de campagne.

Geplaatst: 10-1-2020

Vanaf 22 januari 2020 laat de gemeente bootwrakken uit het Gelderse Diep verwijderen. De (deels) gezonken boten worden meteen vernietigd en de boten die slecht onderhouden zijn of niet voldoen aan de geldende regels, worden tijdelijk opgeslagen. Begin december 2019 zijn de bootwrakken in het Gelderse Diep voorzien van een rode sticker. De eigenaar heeft vanaf dat moment de tijd gehad om de boot te verwijderen of om te zorgen dat de boot aan de gestelde eisen voldoet. Vanaf 22 januari vindt een hercontrole plaats en laat de gemeente de boten verwijderen die niet voldoen aan de regels. In totaal gaat het om twintig bootwrakken in het Gelderse Diep.

Geplaatst: 9-1-2020

Op dinsdagavond 21 januari organiseert de gemeenteraad een Buitenraad met het thema 'Primair Onderwijs in Lelystad'

Geplaatst: 9-1-2020