Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Sinds januari rijdt Arriva in Lelystad volgens een nieuwe dienstregeling. Daarbij is de verbinding tussen Hollandse Hout via Warande naar station Lelystad Centrum verder verbeterd.

Geplaatst: 27-1-2020

De komende maanden krijgt Warande op verschillende plaatsen (aanvullende) verlichting. Op basis van ontvangen meldingen is gekeken waar dit noodzakelijk is. Als de straten definitief worden ingericht, komen er definitieve masten.

Geplaatst: 27-1-2020

Zaterdag 11 januari is ReadyforLiving met de verkoop van Mondriaan 2.0 gestart. Het gaat om 17 eengezinswoningen (125 – 135 m2) aan de Klaproos in Warande. Naar verwachting start de bouw in het derde kwartaal van 2020.

Geplaatst: 27-1-2020

De Buizerdweg is een relatief oude polderweg in Lelystad. Deze weg ligt tussen de Larserdreef en Wijkplein Warande en is inmiddels hernoemd tot Buizerdlaan. Aan weerzijden van de Buizerdlaan verschijnt de komende jaren een nieuw buurtje dat onderdeel wordt van De Olmen.

Geplaatst: 27-1-2020

Aan de Klaproos in De Olmen in Warande realiseert BBV Development 11 woningen, in een blok van 6 en een blok van 5 woningen. De woningen beschikken over een compleet woonprogramma op de begane grond, wat de woningen geschikt maakt voor senioren. Met de toevoeging van een compleet ingedeelde verdieping zal ook een gezin zich hier helemaal thuis voelen!

Geplaatst: 27-1-2020

De afstand tussen de kavels van de woningen aan de Penningkruidstraat 2 t/m 8 en de contouren van de te realiseren bouwkavels op Het Eiland gaat van 25 naar 27 meter. Het stedenbouwkundig plan voor het wonen aan het water op de aan te leggen schiereilanden is daarop aangepast.

Geplaatst: 27-1-2020

Tandartspraktijk Warande heeft zijn deuren onlangs in december 2019 geopend. Het bevindt zich in het mooie gebouw Haagwinde op het Wijkplein Warande.

Geplaatst: 27-1-2020

Het hoofdkantoor van Betsema Groep (Bouw en Ontwikkeling) komt in Lelystad. Directeur Jaap Betsema en wethouder economische zaken Janneke Sparreboom gaven vrijdag 24 januari 2020 het officiële startsein voor de bouw van kantoor en werkplaatsen op 8.000 m2 grond op bedrijventerrein Oostervaart-oost. Hoofdvestiging van de Betsema Groep is nu het Friese Balk.

Geplaatst: 24-1-2020

In het voorjaar van 2019 heeft het college een koop- en ontwikkelovereenkomst getekend met de projectontwikkelaar Focus Urban development B.V. voor de ontwikkeling van het Theaterkwartier met woningen, horeca en ook een bioscoop. Focus heeft nu de onderhandelingen afgerond en heeft de contracten met de exploitant getekend voor de bouw van de bioscoop, met restaurant en grand café. Naar verwachting start de bouw in het derde kwartaal van dit jaar.

Geplaatst: 23-1-2020

UWV, Werkbedrijf Lelystad, Gemeente Dronten en Servicepunt Techniek Flevoland hebben op donderdag 23 januari de aftrap gegeven voor het project ‘Made in Flevoland – toekomst in de techniek’. Aan het project doen zes technische bedrijven uit Dronten en Lelystad mee. Zij bieden aan initieel tien mensen met een WW- of bijstandsuitkering een praktijkopleiding waarna zij als vakkrachten aan de slag kunnen.

Geplaatst: 23-1-2020

Bestuurders van GGz centraal, GGD Flevoland, Politie, Woonzorg Flevoland, Kwintes, Welzijn Lelystad, Centrada en gemeente Lelystad hebben woensdag 22 januari de intentieovereenkomst Stedelijk Integraal Team ondertekend. In dit team werken deze partijen samen op het terrein van wonen, ondersteuning, zorg en veiligheid om te komen tot een samenhangende en effectieve aanpak ten behoeve van inwoners met complexere psychische problematiek.

Geplaatst: 23-1-2020

Samen met patiëntvertegenwoordigers en partners uit de zorg, welzijn en preventie is deze visie “Samen gezond in Lelystad” opgesteld. In deze visie staat hoe zij inwoners in Lelystad willen ondersteunen, stimuleren en faciliteren in het bevorderen en behouden van vitaliteit. Gezamenlijk zijn er 3 strategische opgaven vastgesteld voor Lelystad: vitaal en gezond ouder worden; leven met een chronische aandoening; en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Het college heeft de nota gezondheidsbeleid 2020-2024 aan de raad aangeboden om vast te laten stellen.

Geplaatst: 22-1-2020