Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Wethouder Nelly den Os en omwonenden hebben woensdag 18 december 2019 het startsein gegeven voor het opknappen van de Spettertuin aan de rand van de wijk Horst. Eind 2018 heeft een groep enthousiaste bewoners op de Motiemarkt een initiatief ingediend om het natuurlijke speelterrein op te knappen. Dit initiatief werd omarmd door de gemeenteraad, waarna er eenmalig geld beschikbaar is gesteld.

Geplaatst: 20-12-2019

Er wordt veel gesproken over de stikstofproblematiek. U heeft onder meer in het nieuws kunnen zien dat boeren en bouwers protesteren. Het gaat hier om de Wet natuurbescherming Natura 2000 gebieden. De Oostvaardersplassen, die in de buurt van de stad liggen, zijn niet aangemerkt als stikstofgevoelig; het Natura 2000-gebied dat voor Lelystad het dichtst in de buurt ligt, is dan de Veluwe.

Geplaatst: 19-12-2019

HVC leegt op Eerste en Tweede Kerstdag (woensdag 25 en donderdag 26 december 2019) en op Nieuwjaarsdag (woensdag 1 januari 2020) geen bakken. Rond de feestdagen kan het zijn dat HVC de bakken op een andere dag of tijdstip dan gebruikelijk leegt, ook als de vaste ophaaldag niet op een feestdag valt. Via de online afvalkalender of de afval-app van HVC kunnen inwoners zien wanneer de bakken aan huis worden geleegd rond de feestdagen. De gratis afval-app van HVC is te vinden in de App Store (iOS) en in Google Play (Android).

Geplaatst: 19-12-2019

Wilt u met de Regiotaxi tijdens de feestdagen naar een (familie)bezoek, een kerstdiner of een kerkdienst, dan moet u op tijd uw rit reserveren. Tijdens de komende feestdagen zijn er aangepaste tijden voor het reserveren en het vervoer met de Regiotaxi.

Geplaatst: 19-12-2019

Lelystad Airport, Lelystad Airport Businesspark, gemeente Lelystad en provincie Flevoland hebben woensdag 18 december 2019 de Samenwerkingsovereenkomst Toekomstbestendige Luchthavenomgeving ondertekend. Elke partij draagt bij aan toekomstige kansen en aanpak van knelpunten op het gebied van duurzame energie, klimaat, gezondheid, ecologie en economie. Lelystad Airport (Businesspark) is bij uitstek een geschikt gebied voor pilots en onderzoek voor duurzame verbeteringen van de luchthaven(omgeving).

Geplaatst: 19-12-2019

Omdat er de afgelopen tijd nieuwe speelplekken zijn gerealiseerd in de verschillende delen van Warande (volgens de eerder vastgestelde locaties), is de speelplekkenkaart vernieuwd. Zo ziet u in één oogopslag welke (grote en kleinere) speelplekken, trapveldjes en parken er in Warande zijn.

Geplaatst: 18-12-2019

De tijdelijke parkeerplaatsen voor de woningen langs de Koriander komen op de plek waar ze in de definitieve situatie ook komen te liggen, aan de achterzijde. Het zijn in de tijdelijke situatie nog wel aaneengesloten plekken met tijdelijke verharding, die dus in de toekomst worden aangepast.

Geplaatst: 18-12-2019

Het project De Jonge Mondriaan 2.0 wordt door Meacasa ontwikkeld aan de Madelief in De Olmen in Warande. Het project met zogenaamde Urban Villa's zijn er in 3 verschillende types: 6 geschakelde twee onder één kap, 6 half vrijstaande woningen én 1 vrijstaande woning. Het kenmerkt zich door een moderne architectuur gebaseerd op het vroege werk van ‘Piet Mondriaan’.

Geplaatst: 18-12-2019

ReadyforLiving Projectontwikkeling is begonnen met de bouw van 10 woningen aan de Parnassialaan in Warande: Tō Parnassia. Het project bestaat uit twee vrijstaande- en acht halfvrijstaande villa’s. Woensdag 18 december 2019 werd dit gevierd met toekomstige bewoners van het plan. “Wij hebben veel zin in de nieuwe woning en zijn vandaag aanwezig om onze buren te ontmoeten,” aldus een bewoner.

Geplaatst: 18-12-2019

Gemeente Lelystad en v.v. Unicum spelen woensdag 1 januari 2019 de 31e editie van de Nieuwjaarswedstrijd. De wedstrijd wordt al sinds 1989 op de eerste dag van het nieuwe jaar gespeeld op sportpark Schouw. Unicum heeft de kans om voor de derde achtereenvolgende keer te winnen en daarmee de wisselbeker definitief een plek te geven in de prijzenkast van de club. Het gemeenteteam onder leiding deze keer van wethouder Ed Rentenaar zal er echter alles aan doen om dat te voorkomen.

Geplaatst: 18-12-2019

Amex Logistics is gespecialiseerd in transport van voedingsmiddelen en medicijnen in binnen- en buitenland en heeft zich vanwege de groeikansen recent gevestigd in Lelystad. Genoeg reden voor wethouder economische zaken Janneke Sparreboom een bezoek te brengen en het bedrijf te vragen naar haar ervaringen en toekomstvisie op stad en bedrijf. "Onze kracht? We zijn heel flexibel," zegt directeur en oprichter Jaap Wisse.

Geplaatst: 17-12-2019

Honderden als kerstman verklede Lelystedelingen deden zondag 15 december mee aan de Santa Run van Rotary Club Lelystad. Burgemeester Ina Adema gaf het startschot voor de loop. Naast het rondje van drie kilometer was er ook dit jaar weer een wedstrijd over een afstand van 5 kilometer.

Geplaatst: 16-12-2019