Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws

Nieuwsoverzicht

De Hengelsportvereniging Lelystad-Dronten (HLVD) vierde zaterdag 1 februari 2020 het feit dat 65 jaar geleden enkele loonwerkers een visclubje begonnen. Daarmee is de HVLD de oudste nog bestaande vereniging uit die periode. Met ruim 3.650 leden is de vereniging ook de grootste in het oostelijk deel van de Flevopolder.

Geplaatst: 3-2-2020

De gemeente Lelystad waarschuwt voor gevaarlijke situaties op fiets- en voetgangersbruggen als gevolg van diefstal van staaldraad.

Geplaatst: 31-1-2020

Afgelopen weekend werd voor de negende keer het Lelystadse Bigbandfestival georganiseerd door de Kubus. Dat gebeurde in samenwerking met de Lelystadse Bigband de Q-buskers onder leiding van Pieter van den Dolder.. Winnaar dit jaar was Big Band Hengelo!

Geplaatst: 30-1-2020

Eind januari heeft gemeente Lelystad het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen (de gecombineerde aanslag) verstuurd. Op het aanslagbiljet staan de lokale belastingen die de gemeente heft. Dit zijn er maximaal 4: de onroerende zaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en eventueel de hondenbelasting. De gecombineerde aanslag is per post verstuurd. Inwoners ontvangen het aanslagbiljet ook digitaal via de Berichtenbox in MijnOverheid.nl.

Geplaatst: 30-1-2020

In februari 2020 starten de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe aansluiting op de A6 en de Anthony Fokkerweg bij Lelystad.

Geplaatst: 29-1-2020

De gemeenteraad van Lelystad heeft in een breed gesteunde motie het college opgeroepen zich maximaal in te spannen om Lelystad Airport in 2020 geopend te krijgen voor de eerste vakantievluchten. De motie onderstreept het belang dat Lelystad en de regio hecht aan openstelling van de luchthaven vanwege de positieve effecten op economie en werkgelegenheid.

Geplaatst: 29-1-2020

Op dinsdagavond 21 januari waren de de raadsleden te vinden in MFA Atolplaza voor de Buitenraad met thema 'Primair Onderwijs in Lelystad' .

Geplaatst: 28-1-2020

Het onderwijs op MBO College Lelystad is onderscheidend en relevant. De school krijgt een hoge waardering van zowel studenten, medewerkers als stagebedrijven. Uitgedrukt in cijfers krijgt MBO College Lelystad van stagebedrijven al drie jaar op rij gemiddeld een 8,1. Voor onderwijs-wethouder Elly van Wageningen was het reden om de school te verrassen met een bezoek en te feliciteren met het resultaat van het jaarlijkse waarderingsonderzoek. Via directievoorzitter Ben Vermeer complimenteerde Elly van Wageningen de school en alle medewerkers die zich inzetten voor de kwaliteit van het onderwijs, maar ook voor de sfeer en de veilige omgeving waarin het onderwijs plaatsvindt.

Geplaatst: 28-1-2020

Op het moment dat kinderen zelfstandig naar de middelbare school fietsen, is het belangrijk dat zij het fietsen goed beheersen en inzicht hebben in verkeerssituaties. Kinderen moeten hiervoor regelmatig fietsen. Dat begint al met het komen op de fiets naar de basisschool. Maandag 27 januari 2019 heeft wethouder Schot het startschot gegeven voor een actie om leerlingen van de basisschool De Albatros op de fiets naar school te krijgen.

Geplaatst: 27-1-2020

De eerder aangekondigde woningen van ISPA vastgoed B.V. en Van Pijkeren woningbouw B.V. in De Olmen in Warande gaan niet door. Het zou gaan om een project van 15 woningen in totaal, waaronder 2 vrijstaande woningen, 10 twee-onder-één kappers en 3 rijwoningen. Op deze locatie zal een herontwikkeling plaatsvinden.

Geplaatst: 27-1-2020

De bouw in De Olmen, Waterfront, is in volle gang. Steeds meer projecten worden opgeleverd en woningen worden bewoond. Naar verwachting zijn rond de zomer van 2020 de planningen bekend.

Geplaatst: 27-1-2020

Op de Penningkruidstraat zal in het verlengde van de Egelkopstraat een nieuwe steiger worden gebouwd.

Geplaatst: 27-1-2020