Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Kennismakingsavond maatschappelijke organisaties drukbezocht

Geplaatst: 17-12-2018

Maar liefst 45 maatschappelijke organisaties namen deel aan de kennismakingsavond die werd georganiseerd door de gemeenteraad.

Bij de (nieuwe) gemeenteraad waren in de afgelopen maanden vele uitnodigingen binnengekomen van maatschappelijke organisaties om kennis te maken. Dat waren er voor de raadsleden veel te veel om allemaal te kunnen bezoeken. Daarom draaide de gemeenteraad het om en nodigde op dinsdagavond 11 december alle maatschappelijke organisaties uit voor een kennismakingsavond in kerstsfeer. Onder het genot van een hapje en een drankje presenteerden 45 organisaties zich aan de raad.

De raadsleden spraken met meer dan 150 medewerkers en vrijwilligers die belangrijke taken uitvoeren op het maatschappelijke vlak. De plaatsvervangend voorzitter van de raad, de heer Van der Herberg, noemde de bezoekers in zijn toespraak 'het cement van de samenleving in Lelystad'. Van vrijwilligers van de voedselbank tot ambulancemedewerkers, van bijenhouders tot theatermakers; het was een gemeleerd gezelschap. Bijvangst van de avond was dat de organisaties onderling ook waardevolle contacten opdeden. Al met al een geslaagde, drukbezochte avond.

Was u er niet bij?

Was u er niet bij en wilt u of uw bedrijf/organisatie ook kennismaken met de gemeenteraad(sleden)? Dat kan! Stuur voor meer informatie een email naar griffie@lelystad.nl; u ontvangt dan bericht over het maken van een afspraak.