Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeente Lelystad houdt belastingspreekuur van 3 februari t/m 14 februari

Geplaatst: 30-1-2020

Eind januari heeft gemeente Lelystad het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen (de gecombineerde aanslag) verstuurd. Op het aanslagbiljet staan de lokale belastingen die de gemeente heft. Dit zijn er maximaal 4: de onroerende zaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en eventueel de hondenbelasting. De gecombineerde aanslag is per post verstuurd. Inwoners ontvangen het aanslagbiljet ook digitaal via de Berichtenbox in MijnOverheid.nl.

Belastingspreekuur

Inwoners en ondernemers met vragen over de gemeentelijke belastingen kunnen langskomen op het belastingspreekuur. De gemeente houdt belastingspreekuur van 3 februari 2020 tot en met 14 februari 2020 van 09:00 uur tot 16:00 uur in de hal van het stadhuis. Een afspraak maken is niet nodig, het spreekuur is op vrije inloop.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

De gemeente doet haar best de WOZ-waarde zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Als inwoners van mening zijn dat de WOZ-waarde niet klopt, dan kunnen ze hiervoor terecht bij de gemeente. Bijvoorbeeld door langs te komen op het belastingspreekuur of door te bellen met 14 0320. De gemeente neemt dan de aanslag of de WOZ-beschikking door met de inwoner om vragen te beantwoorden of uitleg te geven. Blijkt dat de gemeente een fout heeft gemaakt bij het vaststellen van de WOZ-waarde, dan kan deze mogelijk (direct) worden aangepast in het systeem. Inwoners kunnen daarna altijd nog een bezwaar indienen. Dat kan schriftelijk of via www.lelystad.nl/belastingwijzer. Het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet ingediend worden.

Digitale Belastingbalie

Inwoners kunnen hun gemeentelijke belastingzaken ook online regelen via de Digitale Belastingbalie. Deze is te vinden op de website www.lelystad.nl/belastingwijzer. Via de Digitale Belastingbalie kunnen inwoners hun aanslag inzien, een taxatieverslag opvragen, bezwaar indienen, een automatische incasso afgeven en hun hond af- of aanmelden voor de hondenbelasting. Om belastingzaken met de gemeente digitaal te regelen, is het handig om de DigiD inloggegevens bij de hand te hebben. Inwoners die een DigiD inlognaam willen aanvragen of hun wachtwoord zijn vergeten, kunnen dit regelen via de Digitale Belastingbalie op www.lelystad.nl/belastingwijzer.

Meer weten?

Meer informatie over bijvoorbeeld de tarieven van 2020, uitleg van begrippen en betalingsmogelijkheden is te vinden op www.lelystad.nl/belastingwijzer.