Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Doorstroomgroepen zorgen voor goede start kleuters

Geplaatst: 17-1-2020

De doorstroomgroepen op basisschool de Poolster, de Vuurtoren en de Optimist zorgen voor een betere start van kleuters in het basisonderwijs. Kinderen met een groot risico op achterstand profiteren het meest van het aanbod. Dit blijkt uit de evaluatie, uitgevoerd door onderzoeksbureau Sardes. Dinsdag 14 januari 2020 stonden GO! Kinderopvang, Stichting SchOOL en de gemeente Lelystad in Atolplaza stil bij het positieve resultaat.

Kinderen zetten talenten in

Wethouder Elly van Wageningen: "Het is mooi om te zien hoe trots en betrokken de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van de doorstroomgroepen zijn. Hun aanpak werkt! Kinderen krijgen in de doorstroomgroepen de kans om hun talenten, nu en later, in te zetten in onze samenleving. Dit is heel waardevol en hierin is dit project een voorbeeld voor veel andere gemeenten."

Zonder achterstand overgaan

Doorstroomgroepen zijn voor kinderen van 3,5 tot 4,5 jaar. Onder begeleiding van een pedagogisch medewerker van GO! Kinderopvang en een kleuterleerkracht van Stichting SchOOL kunnen peuters en kleuters zich voorbereiden op een goede start in het basisonderwijs. De doorstroomgroepen slaan een brug tussen voor- en vroegschool, met het doel kleuters zonder achterstand te laten overgaan van groep 2 naar groep 3.