Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Stadscompliment voor hulp bij ongeval

Geplaatst: 7-2-2020

Burgemeester Ina Adema heeft donderdag 6 februari 2020 stadscomplimenten uitgereikt aan mevrouw Zandvliet en de heren Brakkee en Ott als blijk van waardering voor hun hulp bij een tragisch verkeersongeval op vrijdag 29 november 2019.

Compassie en moed

In de vroege avond van vrijdag 29 november 2019 werd Lelystad opgeschrikt door een tragisch verkeersongeval waarbij een grootvader en kleinzoon abrupt uit het leven werden gerukt en de grootmoeder zwaar gewond werd. Mevrouw Zandvliet en de heren Brakkee en Ott hebben als toevallige passanten de compassie en de moed gehad om uit hun auto te stappen en, nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren, de slachtoffers hulp te bieden en te steunen.

Knuffels, lichtjes en briefjes

Burgemeester Ina Adema: "Op een moment waar je liever niet aan denkt en waar je misschien wel liever met een grote boog omheen gaat, bent u uitgestapt, en heeft u direct adequate hulp geboden. Ik heb daar veel respect voor." Het ongeval heeft veel te weeg gebracht bij de inwoners van Lelystad. Velen hebben met knuffels, lichtjes en briefjes met woorden van troost op de plek van het ongeval hun medeleven betuigd met de slachtoffers en hun naasten.