Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Hengelsportvereniging viert 65-jarig jubileum

Geplaatst: 3-2-2020

De Hengelsportvereniging Lelystad-Dronten (HLVD) vierde zaterdag 1 februari 2020 het feit dat 65 jaar geleden enkele loonwerkers een visclubje begonnen. Daarmee is de HVLD de oudste nog bestaande vereniging uit die periode. Met ruim 3.650 leden is de vereniging ook de grootste in het oostelijk deel van de Flevopolder.

Maatschappelijk welzijn

Tijdens de receptie werd het bestuur toegesproken door wethouder Elly van Wageningen van de gemeente Lelystad. Zij gaf aan dat de vereniging een grote rol speelt in het maatschappelijk welzijn van de bewoners in de regio. De HVLD zet zich in voor de jeugd, ouderen en mindervaliden. Zo zijn er vislessen op scholen, diverse competities voor ouderen en gaan de Visbuddies, een onderdeel van de HVLD, in juni weer een dag voor vissers met een beperking organiseren.

Wethouder overhandigt cheque

Het bestuur heeft de focus gericht op de toekomst waarbij het realiseren van een eigen accommodatie als belangrijkste doel hoog op de agenda staat. Uit handen van de wethouder ontving de vereniging een cheque namens de gemeente Lelystad. Ook de directeur van Sportvisserij Nederland, de heer Bongers, sprak de vereniging toe en haalde aan waar deze grote vereniging voor stond. De HVLD maakt gebruik van de mogelijkheden die Sportvisserij Nederland biedt op het gebeid van opleidingen voor vismeesters, viscoaches en controleurs.