Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Stadscompliment voor organisatoren Stadsdichtersdag

Geplaatst: 7-9-2019

Bij de opening van de landelijke Stadsdichtersdag op zaterdag 7 september heeft burgemeester Ina Adema aan Gerard Beense en Felix Guérain het stadscompliment uitgereikt als blijk van waardering voor hun inzet voor dit evenement vanaf het eerste begin.

Op 7 september ontving Lelystad voor de vijftiende keer stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen. Met de Stadsdichtersdag heeft zich in Lelystad een waardevolle traditie geworteld met een landelijke uitstraling. Gerard Beense (eerste stadsdichter van Lelystad) en Felix Guérain hebben vanaf het begin de organisatie van dit evenement op zich genomen.

De dag vol poëzie begon met de opening in de Agora, waarna de dichters in diverse woningen in Lelystad, die door inwoners gastvrij open werden gesteld, een voordracht verzorgden. In de avond is er een optreden van alle dichters in de Agora. Ook dichter des vaderlands Tsead Bruinja verzorgde een voordracht. Tijdens die avond wordt ook voor de achtste maal de prijs voor het beste stadsgedicht uitgereikt. Van zowel de gedichten die voor de stadsgedichtenprijs zijn ingezonden als van een selectie uit het werk van de huidige stadsdichters verschijnt bij uitgeverij Kontrast een bundel. Juul Baars is dit jaar door het college van Lelystad benoemd als negende stadsdichter.