Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Paraplu-actie ‘singing in the rain’ bij basisschool Windroos Lelystad

Geplaatst: 26-9-2019

Dinsdag 24 september is de paraplu-actie ‘singing in the rain gestart bij basisschool Windroos. De school heeft al enkele jaren het verkeersveiligheidslabel, maar er komen bij de gemeente meldingen binnen over het haal en brenggedrag van de ouders. Als het regent is het erg aantrekkelijk om de auto te pakken in plaats van te fietsen of te lopen. De school probeert nu, via een ludieke actie, ouders en kinderen te stimuleren om lopend of op de fiets naar school te komen. In de omgeving van de school zijn dan ook minder auto’s aanwezig. De actie is gericht aan ouders, maar ook aan buurtbewoners om het parkeerprobleem te verminderen.

Ludieke actie

De paraplu actie ‘singing in the rain’ kende een start waarbij alle leerlingen op het plein met een paraplu samen een lied zongen onder toeziend oog van Seef de Zebra, de mascotte van het verkeersveiligheidslabel Flevoland. Ouders waren geïnformeerd en de aanpak werd tijdens de actie uitgelegd aan ouders en kinderen. Wethouder Ed Rentenaar: “Een leuke ludieke actie waarmee ouders en kinderen gestimuleerd worden om lopend naar school te gaan in plaats van met de auto te gaan.

Als het regent of sneeuwt kun je ook de paraplu pakken in plaats van de auto. Dat bevordert de verkeersveiligheid rondom de school en kinderen leren om ook met slecht weer te fietsen in het verkeer.“

Laat je auto lekker staan!

De kinderen hadden paraplu’s van alle kleuren van het logo van de school (geel, blauw en rood) met daarop het logo van Lelystad in het wit met daarachter: laat je auto lekker staan! En op de andere kant staat de tekst ook in het wit: OBS De Windroos – zelfs met regen. De tekst is bedacht door de leerlingen.

De paraplu’s zijn na deze actie weer terug naar school gegaan en kunnen verdiend worden. De leerlingen van groep 7 gaan namelijk de komende periode controleren welke ouders er meerdere keren naar school gaan zonder auto. Ouders die hun autoluwe kaart vol hebben, kunnen een paraplu in ontvangst nemen. Voor elk gezin is er een paraplu aanwezig. De bedoeling is dat deze actie ook later in het jaar een vervolg krijgt.