Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder van Wageningen krijgt eerste energiemonitor te leen

Geplaatst: 3-10-2019

Het Energieloket Flevoland is van start gegaan met de bewustwordingscampagne ‘Ontdek je lek’. Huurders én andere geïnteresseerde Lelystedelingen worden 2 weken uitgedaagd de meest voorkomende energieslurpers in het huishouden op te sporen. Wethouder Elly van Wageningen kreeg de eerste energiemonitor te leen. De energiemonitor wordt aangesloten op de slimme meter en meet real time het energiegebruik.

Bewust maken

“De gemeente Lelystad stimuleert duurzame maatregelen in huis. Deze campagne draagt daar mooi aan bij. Ik ben erg nieuwsgierig!”, aldus de wethouder. Het Energieloket Flevoland (onderdeel van Natuur en Milieu Federatie Flevoland (NMFF)) wil mensen bewust maken van hun eigen energieverbruik, want naast isolatiemaatregelen in huis kunnen zij zelf ook veel doen aan energiebesparing. Vera Dam, directeur NMFF: “Het is belangrijk dat we elkaar inspireren en wat we ontdekken met elkaar delen. De energiemonitor heeft een mooi uitleesscherm dat precies vertelt hoe de wereld in jouw huis in elkaar zit en waar je energie en dus geld weglekt. Na 2 weken gaat een ander weer met de monitor op pad.”

Ook zelf je energielek meten?

De energiemonitor is voor twee weken te leen bij de Duurzaamheidswinkel (Stadhuisplein 51, voormalig postkantoor). Het energiedisplay geeft real time inzicht in het energieverbruik. De opdrachtkaart die erbij zit, helpt de gebruiker  eventuele energielekken te vinden. De winkel is dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur geopend. Plus elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur.