Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Janneke Sparreboom en voorzitter Quiryn Valkenet geven startsein Truckrun

Geplaatst: 9-10-2019

Luid getoeter, veel blije gezichten op de passagiersstoel en gezwaai naar toeschouwers langs de dreven. De zeventiende editie van de jaarlijkse Truckrun van buurtcentrum De Joon in Lelystad ging zaterdag 5 oktober 2019 weer van start.

Wethouder Janneke Sparreboom opende samen met voorzitter Quiryn Valkenet onder grote belangstelling het evenement. Op deze jaarlijkse dag werden mensen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking ontvangen bij het buurtcentrum en konden zij meerijden met een truck door Flevoland. Er reden zo’n 80 trucks mee. Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers, bedrijven stellen gratis hun vrachtwagens beschikbaar en de chauffeurs doen dit op hun vrije zaterdag en de plaatselijke detailhandel levert eten en drinken.

“De Truckrun is een bijzonder evenement: kinderen met een beperking beleven een fantastische dag dankzij de vrijwillige inzet van bedrijven en vrijwilligers. Dat is echt Lelystad, een stad met een groot hart," aldus de wethouder.