Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Vrijwilligers laten zich inspireren

Geplaatst: 1-11-2019

Op donderdag 31 oktober 2019 heeft de inspiratiebijeenkomst voor vrijwilligers plaatsgevonden in congrescentrum De Pijler. Het thema was ‘omgaan met eenzaamheid’ en hoe je dit kunt signaleren en aanpakken. Zo’n 200 vrijwilligers hebben hieraan deelgenomen. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Nelly den Os.

De vrijwilligers konden kiezen uit 8 inspirerende workshops waarin eenzaamheid vanuit verschillende invalshoeken werd benaderd, zoals eenzaamheid en ouderen, eenzaamheid vanuit financiële problemen en het belang van het hebben van een sociaal konvooi. Men kon ook met jongeren in gesprek over dit thema. De avond werd muzikaal ondersteund door Kubus Lelystad. Ook was er een stamppotbuffet om gezellig samen te eten en elkaar aan tafel te ontmoeten.

Een luisterend oor bieden

Wethouder Den Os: "Als samenleving willen en moeten we voorkomen dat mensen in Lelystad die extra kwetsbaar zijn, er alleen voor komen te staan en daardoor vereenzamen. Het is dus niet alleen belangrijk om in te zetten op het verminderen van eenzaamheidsgevoelens, maar ook op de preventie van vereenzaming. Elkaar weten te vinden, een luisterend oor bieden en een vertrouwensrelatie opbouwen. Dat is belangrijk."

Waardevolle bijdrage

Met deze avond bedankte de gemeente Lelystad de vrijwilligers voor hun waardevolle bijdrage in onze maatschappij. De avond is mogelijk gemaakt door de samenwerkende hulporganisaties in Lelystad en gemeente Lelystad.